Почетна » НАОРУЖАВАЊЕ Зашто се нишки полицајци кроз град шетају са калашњиковима?

НАОРУЖАВАЊЕ Зашто се нишки полицајци кроз град шетају са калашњиковима?

од admin
0 коментар

Дежурни полицајци, који су доскора носили пиштоље у футролама, сада носе аутоматске пушке по моделу калашњикова. То је зачудило неке грађане, а у нишкој полицији објашњавају да су у целој земљи појачане мере безбедности „због дешавања у Куманову“ и да нема разлога за страх.

Грађани су се јавили редакцији “Јужних вести” са питањем зашто је полиција ових дана “наоружана до зуба” и да ли треба да страхују за своју безбедност.

– На неколико места у граду виђам полицајце с пушкама на леђима. Шта друго да мислим до да смо као грађани угрожени па су се зато наоружали дугим цевима?! Није пријатно видети толико пушака на улици, као да је неко ванредно стање – каже један узнемирени Нишлија.

Разлога за узнемиреност, тврди начелник Полицијске управе Ниш Срђан Грекуловић, нема. Реч је о томе, објашњава он, да су мере безбедности подигнуте на виши ниво “због дешавања у Куманову и евентуалних терористичких претњи”, али да нема конкретне опасности.

– То су појачане мере на нивоу Србије које и ми поштујемо. Одскора је уведено да, поред кратког, полиција носи и дуго наоружање, али ћемо то ускоро да укинемо. У сваком случају, нема конкретних претњи и народ нема разлога да брине – каже Грекуловић.

Саша Ђорђевић из београдског Центра за безбедносну политику потврђује да полиција у униформи може да носи дуге цеви само онда када постоји ризик по њих или грађане, односно када је безбедност на неки начин угрожена.

Јужне вести/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

14 + nine =