Почетна » Наставница из ОШ „Свети Сава“ из Врчина претила ученицима плаћеним батинашима, покренут поступак (ВИДЕО)

Наставница из ОШ „Свети Сава“ из Врчина претила ученицима плаћеним батинашима, покренут поступак (ВИДЕО)

Школа се неће оглашавати до окончања поступка

од Жељко Маторчевић
2 коментари

Јуче се на друштвеним мрежама појавио снимак, који је наводно снимљен за време једног часа у ОШ „Свети Сава“ из Врчина, на којем се чује наставница, која је и разредни старешина, како прети „плаћеним батинашима“.

-Нисте ви ни паметнији, ни јачи од нас. Ако ништа друго, имам више пара од тебе да платим некога да те бије сваки дан. Веруј, већ ми је доста и деце и школе и васпитања. Заслужили сте батине, заслужили сте да будете доведени у ред. Значи, ако ништа друго нећу ја да прљам руке, него ћу другима да дам да те лепо млате, све док се не доведеш у ред, чује се на објављеном снимку.

Према објављеном снимку не може се утврдити да ли је разредни старешина упутила ове речи једном или више њима. Снимак је направио један од ученика који је укључио камеру како би се чуло изговорено, кријући је испод клупе.

Из ОШ „Свети Сава“ из Врчина су нам потврдили да је снимак настао у овој школи

-У складу са тренутном ситуацијом и снимком који је објављен на друштвеним мрежама, школа је поступила у складу са Протоколом поступања у установи у одговору на насиље, злостављање и занемаривање, и предузете су све мере у складу са законском процедуром. Ангажован је Тим за заштиту од насиља и пошто се ради о малолетним лицима, до окончања поступка нисмо у могућности да дајемо даље информације, наводи директор ОШ „Свети Сава“, Добрица Синђелић, за Жиг инфо.

 

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Можда ти се свиди

2 коментари

Zora децембар 7, 2022 - 06:17

Jedna od prvih rečenica učiteljicams i razrednim starešinama moje dece je da moje dete mogu i da biju ako je za njegovo dobro, pogotovu ako idu na ekskurziju i ako nekog ugrožavaju il su ugroženi. Bolje da secsvi vrate u jednom komadu nego da se nešto desi. Dokle bre više trtljate o nastavnicima. S ovakvim pričama još više neće se baviti vaspitanjem. Da li mislite da mogu ceo dan davbudu pod kontrolom i vešti i perfidni u ponašanju ka deci. Šta će mu mobilni telefon. On i računar pogotovu korišten za to što ga koristi 95% dece narušava pažnju koncentraciju, formiranje neuronskih veza i u krajnjem ishodu i inteligenciju.
Blje bi nam bilo da više sarađujemo sa učiteljima naše dece i vršimo pritisak da se više bave i vaspotavanjem i učenjem i podignu kriterijum nego da svoje roditeljske manjkavosti i propuste peremo kroz branjenje naših nemirka.
Ja jednom detetu kažem ko zna šta bi ti radionda ti ja nisam majka i otac tvoj otac ili taj dečak bi bio najbolji đak şkole da sumo mi njegovi roditelji. Što manje vrdanja svi oni koliko god da su dobri i vaspitani kad nema odraslih se ponašaju onako kako mi vidimo njihove manjkavosti il lošije osobine ličnosti. Proverite sami kad odu na fudbal sa drugarima pojavite se iznenada pa čujte kako razgovaraju pa pozovite društvo na kulturno savetovanje a svoje dete u kraj da odmah kažete ako trena i vrlo glasno komentar o ponašanju. Žao mi je što sada nemam dovoljno vremena da ih svo troje tako povremeno iskontrolišeem onoliko često koliko bih htela. Al zato kad čujem ili svake sedmice se ispituje šta se dešava odnosno smara se i priča Ašto je nešto glupo il dobro uraditi il je drug uradio i priča ako prisu stvuješ svađama udaranjima grebanju retrovizora i ti si sve to radio jer si najveća kukavica biraš da ostaneš u tom društvu umesto da se okreneš odeš i izboriš na taj način za sebe i svoj stav odnosno da borba za sebe svoj stav nije uvek prijatna treba imati svoje ja, da si ti ono što misliš o sebi a da to potoče id odnosa najbližih ka tebi a ne šta drugi misle o tebi.. Potom deaet redova o dobrim osobinama pa red o manam pa opet o dobrim i tako dva sata. Više mu se isplati da bude adekvatnog ponašanja i svo troje slušaju tu psihološku pričicu i znaju da treba nešto od toga i na sebi da primenjuju… dokle bre više o posrupcima učitelja dece, nije svetli primer da gospođa izgubi kontrolu al šta mislite kako se ponašao razred i kako biste Vi kontrolisali tu masu 6h? Ja moje kući sigurno ne bih trpela posle pola sata bi bila psihološka priča a za trčanje za loptom na ulici pimplanje na trotoaru i gurkanje po isto. Bogami i batinecilj je da se ivek ponašaju bezbedno…

Понови
vladimir децембар 7, 2022 - 15:46

Podrska za uciteljicu-profesorku!! i prvo-sto nije ceo snimak objavljen*tj zasto je dovodena u situaciju da kaze nesto ovak,naravno snimljeno je samo kako ona govori,a reci upucene njoj nema nigde.. i sto prosvetni radnici ne smeju da rade nista ako su ugrozeni od te iste dece koja ih dovedu do ivice nervnog sloma!! ponizavaju ih i prete svakodnevno!! Imali smo prilike da vidimo po Srbiji kako se djaci ophode prema prosvetnim radnicima!! I sada ,verujem da niti bi ova razredna platilla nekoga da bije nekoga niti bi bilo sta uradila ali je dovedena do ivice nerava i izbacena iz takta!! Uvek ima dobre dece i onih losih ali u ovom slucaju ,mislim da je opet presudno do koje mere su oni provocirali uciteljicu koja glas nije povisila u zivotu da izgovori ovakve reci!! I kada bi roditelju ovakvog deteta rekao da je njegovo dete nevaspitano i bezobrazno ,uvek bi bio kriv.. I sada treba da ispasta ili bude kaznjen neko ko se godinama bori da deca izadju na pravi put,a od pojedine dece zbog nedostatka kucnog i uopste vaspitanja dozivi pa blago je reci nervni slom i kaze sve ovo izreceno.. A to dete ce u zivotu nastaviti da vredja i ponizava druge kako je verovatno i nju vredjao.. I nikada nece biti kriv niko drugi nego oni koje se bore za bolje sutra pa od razmazenih nekulturnih i olosa od djaka dozive da puknu i da im izleti i ono sto nikada ne bi spomenuli u zivotu..

Понови

Оставите коментар