Почетна » НЕ ДАЈУ КОЛА, ДОК НЕ ПЛАТИ ШТЕТУ Ауто који је наглавачке улетео у двориште у Калуђерици привремено „КОНФИСКОВАН“

НЕ ДАЈУ КОЛА, ДОК НЕ ПЛАТИ ШТЕТУ Ауто који је наглавачке улетео у двориште у Калуђерици привремено „КОНФИСКОВАН“

од admin
0 коментар

Права драма одиграла се у среду у Калуђерици када је возач аутомобила марке “тојота” улетео у двориште вишеспратнице у Улици краља Петра. Ово, међутим, није био први такав инцидент на овом месту, пошто им је пре 20-так година у двориште улетео – камион.

– Возач се спуштао попречном улицом и на раскрници са Краља Петра ударио у други аутомобил. Браник му је отпао, а он је, можда желећи да побегне, дао гас, скренуо и успео да упадне у двориште. Аутомобил му се при паду окренуо на кров – каже Анђа Спасовска, једна од станарки.

Све се десило после 18 сати, када је, додаје, чула два ударца, а онда и аларм њиховог аутомобила паркираног баш ту у дворишту.

– Кад сам изашла видела сам преврнут аутомобил који је налетео на наш „мерцедес“ и човека који излази из гепека. Наша кола су га вероватно и задржала да не одлети даље и поубија људе. Потпуно је уништио тај део ограде, а добро је оштетио и наше возило – то је једноставно било за филм. Хвала богу, ништа се није запалило – прича она.

Према речима наше саговорнице, старији мушкарац који је седео за воланом био је у алкохолисаном стању.

– Човек је био пијан. Када је полиција дошла, задржала га је и измерила му 1,7 промила алкохола у крви. Неким чудом прошао је без повреда, није му било ништа. Он иначе станује ту близу, пар улица изнад, али се не знамо.

Како вели, права је срећа што нико од деце из оближњих вртића и школе није настрадао.

– Једно дете једва је избегло да га помахнитали аутомобил не покупи. Срећа је што деца тад нису излазила из школе, а већ после пет минута ђаци су почели да се окупљају да виде шта се то десило. Исто тако, мој муж воли често да шета тим двориштем и да се којим случајем нашао ту, сад би био мртав – истиче Анђа.

Како сазнајемо од комшија, аутомобил који је и након завршеног полицијског увиђаја остао у дворишту у Краља Петра својеврсна је гаранција да ће обећање возача заиста бити испуњено.

– Сад неће да му врате кола док он њима не поправи све што је порушио – прича један од мештана насеља.

Он додаје и да се незгода збила баш у време када је Анђин супруг желео да прода свој „мерцедес“.

Зауставио га „мерцедес“ испред куће, ФОТО: ГОРАН СРДАНОВ / РАС СРБИЈА

– Годинама се бринуо о њему, чувао га и сад га је дотерао за продају. Видите да му оглас стоји на шофершајбни. Али, ето, десило се шта се десило – испричао нам је.

Ово није први пут да се такав инцидент догађа на том углу.

– Давно, пре двадесетак година, десило се да нам је камион исто тако улетео кроз капију. Међутим, тад је ствар била много озбиљнија. Нико није настрадао, али је камион пробио све што му је било на путу и излетео скроз на другу страну дворишта – присећа се Анђа.

ВОЗАЧ НАВРАТИО ДА СЕ ДОГОВОРЕ

Како тврди Анђа Спасовска, проблематични возач јуче је навратио код њих.

– Био је код нас јер треба да нам поправи ограду и надокнади штету. На питање зашто је пио, рекао нам је да се враћао с посла и да је успут попио. Па зар није могао да сачека да дође кући – пита се саговорница „Блица“.

 

Ана Ристовић, Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар