Почетна » Не давимо Београд: Још једна жртва игнорисања катастрофалног стања Панчевца

Не давимо Београд: Још једна жртва игнорисања катастрофалног стања Панчевца

од Други Пишу
0 коментар

Нова несрећа која се синоћ десила на Панчевачком мосту морала би бити последње упозорење да се он што пре реконструише и учини безбедним. Дванаестогидишњи дечак је озбиљно повређен крећући се бициклом на мосту.

Иако бициклистичка удружења већ 10 година указују на катастрофално стање пешачких стаза на Панчевачком мосту, а које користе и бициклисти Јавно предузеће Путеви Србије игнорише стање на терену и рупе по овим стазама, правдајући се да би реконструкција истих изазвала застоје у саобраћају.

На делу где се десила несрећа те пешачке стазе су неупотребљиве већ месецима, јер су носеће плоче на њима упале и могуће је да је управо то разлог због кога је несрећно дете сишло на коловоз.

Ово је већ трећа жртва на мосту ове године коју можемо приписати катастрофалом стању инфраструктуре. Прве две особе су страдале јер није било еластоодбојне ограде која би спречила да испадну са моста из камиона који се преврнуо, а дечак је повређен јер на мосту не постоје адекватне површине за бициклисте, због којих је силазио на коловоз.

Покрет Не давимо Београд инсистира на томе да се пешачке површине на Панчевачком мосту преименују у пешачко-бициклистичке (што је могуће по садашњем закону) и да се реконструишу, а да се између тих стаза и коловоза постави еластоодбојна ограда, која би имала двоструку намену. Примарна намена ограде би била да спречи да се возила која се сударе преврну тако да излете са конструкције моста, а секундарна да раздвоји пешаке и бициклисте од коловоза, што би такође спречило несрећу која се десила синоћ.

Можда ти се свиди

Оставите коментар

four − 2 =