Почетна » НЕМАЧКА ЈУРИ СРБИНА Украо блиндирано возило са МИЛИОН ЕВРА

НЕМАЧКА ЈУРИ СРБИНА Украо блиндирано возило са МИЛИОН ЕВРА

од admin
0 коментар

Ријад К. (26), држављанин Србије настањен у Дахау, украо је скоро милион евра, новац који је превозила компанија за обезбеђење “Просегур” у којој је запослен. Овај Србин од јуче је постао један од најтраженијих бегунаца у Немачкој.

Ријаду К. се губи траг јуче ујутро, а верује се да је у овој несвакидашњој крађи имао саучесника.

Ријад К. је у четвртак ујутро, по обичају, са двојицом колега, старости 23 и 39 година, у блиндираном возило фирме за обезбеђење “Просегур” ишао до банака по новац. Остао је у возилу док су двојица колега изашла да би однела паре. Чим су колеге зашле у уличицу Блуменаур и нестале му из видокруга, Ријад К. је дао гас и побегао у комбији са новцем.

Према писању немачких медија, сведоци су изјавили да су видели жути “Просегур”, блиндирани комби како вози до улице Ролф-Пинигер. После вожње не дуже од 400 метара, од места где је оставио двојицу колега, 26-годишњи држављанин Србије је, на паркингу које није видљив са главног пута, а близу је једне пекаре, оставио транспортно возило и нестао.

Ту га је, како се верује, чекао помагач и заједно су изнели новац из комбија. Мештани су касније изјавили полицији да су видели двојицу мушкараца како ужурбано ходају улицом и кроз парк. Претпоставка истражитеља је да је саучесник управо поред парка оставио друго возило којим су побегли.

Медији у Немачкој пишу да је Ријад К. вероватно већ био далеко када је примећено да га нема. Полиција је одмах бликорала тај крај, разговарано је са мештанима, а форензичари су детаљно “прочешљали” терен не би ли нашли траг који може помоћи у утврђивању идентитета саучесника Ријада К, као и возила којим су побегли.

У потрази, учествовали су хеликптери и пси, али Ријаду К. још нема трага.

Немачки “Билд” је објавио да је лопов, вероватно родом из Западне Србије, а пренео је и да компанија за обезбеђење “Просегур” код које је лопов био запослен јуче није имала коментар на овај инцидент.

А.Ж.А. Билд/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар