Почетна » НЕСРЕЋА НА ВИДИКОВЦУ Прегазио човека, па гледао увиђај са мајком

НЕСРЕЋА НА ВИДИКОВЦУ Прегазио човека, па гледао увиђај са мајком

од admin
0 коментар

Невиђена бездушност Уроша Микића возача који је убио Марка Јовановића. Урошеве комшије кажу да је већ имао проблема због брзе вожње

УРОШ Микић (22), који је „голфом“ минулог викенда убио Марка Јовановића у београдском насељу Видиковац, како „Новости“ сазнају, после злочина који је починио, вратио се са мајком на место крвавог догађаја и посматрао полицијски увиђај.

Како смо сазнали, нико од њих није тада пришао, да види шта је са Марком, а камоли да пријави ко га је усмртио…

Према изворима из истраге, Микић је, видевши шта је урадио, мобилним телефоном одмах позвао мајку Јелену. Она му је, наводно, рекла да одмах долази по њега, а да Урош возило којим је направио удес, остави на неком од паркинга у крају. Који минут касније, Урошева мајка довезла се на договорено место пикапом и заједно са сином се вратила на Видиковац, где је увелико трајао увиђај…

Репортери „Новости“ били су у дому настрадалог Марка Јовановића, у Пожешкој улици, где су затекли баку Добрилу…

– Марка смо заувек изгубили и бол је превелик, али још га већим чини то што је убица нашег сина и унука, најпре побегао, не пруживши му помоћ. Њихова безобзирност у свему овоме је недопустива и не опрашта се – прича бака Добрила.

– Живим у Крагујевцу, одакле су пореклом и моја ћерка Бранка и Марко. Сећам се да сам до касно гледала телевизију, када сам и чула вест о несрећи на Видиковцу.

Наша саговорница даље наводи да није слутила несрећу.

– Током преподнева истог дана, дакле после неколико сати од кад сам на телевизији чула вест о несрећи на Видиковцу, Марков очух Предраг ми је јавио да ми је унук погинуо. Нисам стигла ни да вриснем, нешто питам, кажем…Само сам клонула – прича дрхтавим гласом Маркова бака. – Моја Бранка је неутешна. Њих двоје су били јако везани. Бранка се развела од Марковог оца још пре више од 15 година. Заједно са Марком дошла је у Београд. Преудала се, али је све чинила да од Марка направи доброг младића и поштеног човека.

Маркова бака Добрила

Саобраћајна несрећа у којој је погинуо пешак Марко Јовановић, догодила се 2. маја, петнаестак минута иза поноћи, у Улици пилота Михајла Петровића, на Видиковцу, када га је Урош Микић (22), „голфом 2“, који је „позајмио“ од очуха, усмртио и побегао са лица места. Према информацијама из истраге, до несреће је дошло у тренутку када је на Јовановића, који је сишао са дела тротоара на којем су била паркирана возила, возећи без дозволе и брзином већом од 130 километара на сат, налетео Микић. Од силине ударца, Марко је „одлетео“ неколико метара, а затим пао на шофершајбну једног паркираног аутомобила. Ту су га, мртвог, пронашли полиција и екипа Хитне помоћи.

Полиција је, ипак, прексиноћ успела да идентификује и ухапси Уроша Микића, који са породицом живи у Улици миљаковачке ливаде.

– Видео сам тог поподнева Уроша – каже један од комшија – Враћао се однекуд и понашао се најнормалније. Поздравио ме је у пролазу, чак уљудно скинуо наочаре за сунце које је до тада носио на очима. И њега и породицу познајем дуго и није ми познато да су нарочито проблематични, напротив. Осим, можда малог Уроша, за којег се некако, увек нешто „залепи“. Највише је имао проблема због брзе вожње, али чуо сам да је било и неких других ствари…

Урош је на саслушању у полицији признао да је „голфом 2“ налетео на Јовановића, да је позвао мајку која је дошла по њега, као и да су ауто који је учествовао у саобраћајној незгоди, оставили на једном паркингу. Признао је и да је возио без дозволе, брзином већом од дозвољене. Само, ниједног тренутка није рекао где је сакрио аутомобил којим је убио Марка. Полиција детаљно „чешља“ све ауто-отпаде, а на једном од њих, на путу Железник – Обреновац, одузет је пикап, за који се верује да га је кобне ноћи возила Јелена Микић како би из невоље избавила сина Уроша. Поменуто возило је, како сазнајемо, власништво власника ауто-отпада, који га је дао на коришћење свом раднику Славку М., иначе Урошевом очуху.

 

УРОШЕВ ДЕДА: НИШТА МЕ НЕ ПИТАЈТЕ!

ПОРОДИЦА Микић, мајка Јелена и два сина, Урош и Немања, као и њихов очух Славко Михајловић, живе у огромној породичној кући у Улица миљаковачких ливада (на слици). Са њима су и породица Јеленине рођене сестре Наташе, као и остарели родитељи.

– Не питајте ме ништа! – потресним гласом каже Урошев деда и Јеленин отац Ђорђе Константиновић. – Жао ми је дечка који је настрадао… Али, не знам никакве детаље немилог догађаја. Мени и баби, с обзиром на то да смо болесни, нико ништа и не прича. Зато, немам појма шта се тачно догодило и шта ће даље бити.

САСЛУШАЊЕ

УРОШУ Микићу је надлежни суд одредио притвор до месец дана због кривичних дела која му се стављају на терет – тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди, као и због могућег утицаја на сведока и бекства из земље. Током уторка, на информативни разговор у полицију, позвани су и његова мајка Јелена и очух Славко.

Ј. Д. ЉУТИЋ     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар