Почетна » Нестала двогодишња девојчица из Бора: Активиран систем „Пронађи ме“

Нестала двогодишња девојчица из Бора: Активиран систем „Пронађи ме“

од Други Пишу
0 коментар

Девојчица Данка Драгомировић, стара непуне две године, нестала је на Бањском пољу у Бору, а потрага за њом траје више сати.

На терену су тренутно полиција, ватрогасци и добровољно-спасилачко друштво. Акцији су се прикључили и грађани Бора, пријатељи и породица нестале девојчице.

Девојчица је нестала око 13.45 сати.

Због њеног нестанка активиран је систем ПРОНАЂИ МЕ!

Комадант штаба за ванредне ситуације Александар Миликић рекао је медијима да је дете нестало испред породичне куће.

„Комплетно је сва оператива укјучена – МУП, сектор за ванредне ситуације, грађани, јединица дронова… Претражено је више од осам километара квадратних. Ми ћемо и вечерас остати на терену како би тражили нашу малу суграђанку. Али молим грађане да вечерас када падне мрак да се смире, да пусте професионалце да раде свој посао. Данас ће доћи још три дрона МУП-а и два приватних компанија која имају термовизијске камере. Оно што је најважније је да ће доћи и три спа истренирана за претраге. Треба нам мир, треба нам тишина и да координирамо овом ситуацијом“, рекао је он медијима.

Како сазнаје Н1, око триста људи трага за девојчицом, поред Жандармерије са псима, учествује и Горска служба спасавања која је покренула и дрон.

Временски услови, тачније киша која пада, додатно отежава потрагу, као и неприступачност терена.

 

Како јавља репортерка Нове, на терену који се претражује се налази велика шума.

Родитељи апелују на све оне који имају било какву информацију или виде негде Данку да обавесте полицију.

Родитеље додатно плаши што девојчица још увек не прича, а борски медији преносе да је она нестала док се играла са мамом и братом. Мајка је другом детету дала воду, а када се окренула, Данка више није била ту.

На фотографији коју је објавила мајка види се како је дете било обучено у трену када је нестала.

Како су за Нову рекли из горско-спасилачке службе, отежавајућа је и околност што она има непуне две године и не може да се предвиди како ће се кретати.

Непотврђено је да је више од 1.000 људи дошло на терен у жељи да помогне, али су замољени да посао првенствено препусте професионалцима.

Nestala devojcica Danka ima 2 godine u Banjskom polju Foto:Facebook/Jovana Dragomirovic

Н1 Београд, Нова С

Можда ти се свиди

Оставите коментар