Почетна » Није било пропуста у лечењу преминуле труднице?

Није било пропуста у лечењу преминуле труднице?

од admin
0 коментар

Лекарска комисија после смрти Сање Маринковић у Ужицу: Спроведене су и испоштоване све потребне медицинске процедуре

ПОСЛЕ смрти двадесетогодишње Сање Маринковић из Сопота у 7. месецу трудноће у ужичкој Општој болници, Комисија за унутрашњи надзор и Инспекција Министарства здравља донели су исти закључак – пропуста није било! Током пријема и лечења спроведене су и испоштоване све потребне медицинске процедуре у складу са актуелним медицинским доктринама и примењена је адекватна терапија – став је надлежних после трагедије.

Сања је у ноћи између уторка и среде из Хитне помоћи уз медицинску пратњу пребачена у ужичку Општу болницу, у 2.30 по поноћи, у веома лошем стању. Смештена је на патологију трудноће, а пошто се стање погоршавало, одатле је пребачена на одељење интензивне неге. Конзилијум лекара је донео одлуку да се хитно уради царски рез у интересу мајке, јер је ултразвучно дијагностиковано да плод није жив. После урађеног царског реза и поред свих терапијских мера, стање пацијенткиње је било критично, па је донета одлука о хитном ЦТ прегледу.

– Тада је и поред покушаја кардио-пулмоналне реанимације, дошло до смртног исхода – наводе у овој болници.

Породица Сање Маринковић у петак није желела више да коментарише трагедију која их је задесила.

– Немамо више шта да причамо о томе. Резултати обдукције требало би да стигну за шест-седам дана – рекли су Сањини најближи.

Њено тело пребачено је у петак из Ужица за Београд, а сахрана ће бити у суботу на локалном гробљу у селу Неменикуће.

Н. Ј. – М. М. Р.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар