Почетна » Нова оптужница против бившег председника Гроцке Драгољуба Симоновића на терет се ставља ВИШЕМИЛИОНСКА утаја из буџета

Нова оптужница против бившег председника Гроцке Драгољуба Симоновића на терет се ставља ВИШЕМИЛИОНСКА утаја из буџета

од Други Пишу
0 коментар

Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду поднело је Вишем суду у Београду оптужни предлог против бившег председника градске општине Гроцка Драгољуба Симоновића (63) и бивше начелнице општинске управе Биљане Б.Ђ. (59) због сумње да су извршили кривично дело Злоупотреба службеног положаја, из члана 359, став 1.

Симоновић се оптужним актом терети да је незаконитим поступањем у децембру 2018. године проузроковао штету буџету ГО Гроцка у износу од 11.647.035,63 динара.
Он је, како се сумња, супротно одредбама Закона о буџету и Одлуке о буџету ГО Гроца за 2018. годину, у децембру те године донео решење којим се одобрава исплата годишње награде за 2018. годину запосленим, именованим, постављеним и изабраним лицима у ГО Гроцка од по 50.000 динара, а која се увећава за припадајуће порезе и доприносе.
Биљана .Б.Ђ. такође се сумњичи да је незаконитим поступањем у новембру 2018. године проузроковала штету буџету ГО Гроцка у износу од 3.993.000,00 динара.
Сумња се да је она, супротно прописима, у новембру 2018. године донела решење којим се одобрава исплата једнократне помоћи запосленим и постављеним лицима на основу којег је истог дана из буџета општине извршена исплата укупног бруто износа од 3.993.000,00 динара.
У оптужном предлогу, Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду предложило је суду да Симоновића осуди на казну од 2 године и шест месеци затвора, а Биљану Б.Ђ.на шест месеци затвора.
Такође је предложено да суд обома изрекне меру безбедности забране вршења позива, делатности и дужности које се односе на располагање, коришћење, управљање, руковање и чување јавне својине и располагање новчанима средствима – Симоновићу у трајању од пет године, а Биљани Б.Ђ. од три године.

Ежи

Можда ти се свиди

Оставите коментар

eight − two =