Почетна » Нове дојаве о бомбама у целом Београду: На мети мостови, тржни центри, Зоо врт, у свим погонима водовода у Београду

Нове дојаве о бомбама у целом Београду: На мети мостови, тржни центри, Зоо врт, у свим погонима водовода у Београду

од Други Пишу
0 коментар

Након претећих дојава о постављеном експлозиву у београдским основним школама, стигла је нова претња – постављене бомбе на мостовима у Београду, у тржним центрима, зоо врту, ресторанима, железничкој станици…

Како се наводи, међу локацијама су Бранков мост, Мост Газела, Нови железнички мост, Мост на Ади, Панчевачки мост, Народни музеј, Делта Цити, ТК „Змај“, Ада Малл, Тржни центар Стадион, Тржни центар Коњарник, Београдски зоолошки врт, Јавни акваријум и тропикаријум, МцДоналд’с Бежанијска коса (Партизанске авијације, Београд), Евродом београдски аеродром, Главна станица Београд, Председникова кућа, Градско веће, Свака електрана, Сваки објекат за пречишћавање воде, руска амбасада.

На адресу Тржног центра Стадион у Београду стигла је дојава о подметнутој бомби, где је заказана утакмица фудбалера Вождовца и Партизана у Супер лиги Србије.

„Партизан је у контакту са ФК Вождовац и након прегледа МУП-а Србије и потврде да се утакмица може одиграти наставићемо са утврдјеним активностима за данас“, навео је Партизан у катком саопштењу.

Агенцији Бета је у МУП-у Србије потврђена ова информација и речено да је преглед у току.

Претходно је у 21 основну школу, пре почетка поподневне смене, стигла дојава о бомбама.

Мејл са обавештњем је послат са исте адресе, као и јутрос када је иста порука стигла у 97 основних школа, пише Блиц.

Због дојава је отказана и настава у поподневној смени у већини школа, а часово ће се одвијати онлајн.

Подсећамо, велики број основних школа у Београду, њих 97, као и поједине средње школе, јутрос је добило дојаве о бомбама, саопштило је Министарство просвете. Након детаљних провера већине школа, утврђено је да су дојаве биле лажне.

Управо смо примили анонимну дојаву да су у свим производним погонима Београдског водовода постављене бомбе – изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Весић напомиње да Београдски водовод има више од 100 погона и наводи „да је очигледно да се против Србије води сајбер рат“.

Блиц, Бета, Курир/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

twenty − 1 =