Почетна » Нови удар на тужиоца Предрага Миловановића који заступа државу у поступку за паљење куће новинара „Жиг инфа“

Нови удар на тужиоца Предрага Миловановића који заступа државу у поступку за паљење куће новинара „Жиг инфа“

УНС

од Други Пишу
0 коментар

Видно узнемирен изашао је данас из суднице број један Палате правде Милан Јовановић, новинар портала „Жиг инфо“, након одлуке о одлагању претреса због захтева одбране да тужилац Предраг Миловановић буде изузет.

Адвокати одбране своја данашња излагања усмерили су искључиво на тужиоца Миловановића.

„Одбрана сматра да поступајући заменик није природан. Наметнут је. Изабран је за члана Државног већа тужилаца“, рекла је адвокат Александра Златић из канцеларије Зоре Добричанин Никодиновић.

Њеног брањеника, бившег полицајца Владимира Михаиловића Друго основно тужилаштво терети да је био један од организатора паљења куће новинара портала из Гроцке, и осуђен је на четири године затвора првостепеном пресудом коју је укинуо Апелациони суд.

„Не би смео да поступа у предметима Другог основног јавног тужилаштва. Поступајући заменик је од одбране предложен као сведок. И из тих разлога не може да поступа“, наставила је Златић.

И адвокат Горан Пејић, који брани Игора Новаковића, оптуженог за подстрекавање, изнео је исти захтев.

„Морате да одлучите да ли ће он бити сведок, то је претходно питање. То је прво о чему треба да одлучите“, обратио се овај адвокат судији Луки Пантелићу.

Судија је прво одредио кратку паузу, а после повратка у судницу одлучио да претрес не буде одржан због захтева о изузећу поступајућег тужиоца.

Јовановић, ком је пре четири године запаљена кућа, излазећи из суднице кратко је рекао да ако се са захтевом одбране сложи Миловановићев надређени у Другом основном тужилаштву, да више неће ући у Палату правде.

 

Предраг Миловановић (фото: УНС/ Д. Бјелица)
Предраг Миловановић (фото: УНС/ Д. Бјелица)

Суђење се наставља у следећој години 16. и 30. јануара, затим 20. фебруара и 10. марта.

У судници су поред новинара који извештавају, у својству јавности присуствовали посланици Демократске странке Драгана Ракић и Срђан Миливојевић.

Други основни суд поново одлучује о кривици оптужених за паљење куће новинара –сарадника портала „Жиг инфо“Милана Јовановића 12. децембра 2018. године.

Апелациони суд у Београду укинуо је првостепену пресуду којом је на четири године и три месеца затвора осуђен бивши председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић због оптужби да је остале окривљене подстрекавао да запале имовину Милана Јовановића.

 

Драгана Бјелица, УНС

Можда ти се свиди

Оставите коментар