Почетна » Нунс: Ин мемориам: Мирјана Калинић (1960 – 2022)

Нунс: Ин мемориам: Мирјана Калинић (1960 – 2022)

од Други Пишу
0 коментар

Након дуге и тешке болести, јуче је у 63. години преминула Мирјана Калинић, новинарка и дугогодишња чланица Секретаријата и органа Независног удружења новинара Србије.

После дипломирања на Факултету политичких наука у Београду радила је прво шест година као новинарка Радија Стара Пазова, да би 1993. године прешла у Борбу, као дописница из Војводине, а потом је наставила рад у Нашој борби у политичкој редакцији.

Након гашења Наше борбе прешла је у НУНС, где је у наредне скоро две деценије радила многе послове: од административних, до новинарских, пишући вести, извештаје и истраживања за Досије и сајт НУНС-а, а истовремено је сарађивала са неколико листова (Независни, Блиц пресс, Српска реч, Булевар…).

Многи чланови НУНС-а су је упознали јер их је примила у чланство или им продужавала чланску карту и верујемо да памте Миру као и ми из Секретаријата и органа НУНС-а, као отворену и комуникативну колегиницу, вредну и одговорну сарадницу, и племениту и солидарну пријатељицу.

Хвала јој за године рада које је уложила да наше удружење опстане и развија се, и хвала јој за доброту, подршку и разумевање које је несебично давала.

Мирјана Калинић биће сахрањена сутра (среда), у 13 сати (изјављивање саучешћа породици је од 12:00) на Новом гробљу у Новој Пазови.

Можда ти се свиди

Оставите коментар