Почетна » НУНС позива надлежне да реше све случајеве претњи Исидори Ковачевић

НУНС позива надлежне да реше све случајеве претњи Исидори Ковачевић

од Други Пишу
0 коментар

Главна и одговорна уредница Подринских Исидора Ковачевић поново је мета напада.

Ковачевић је добила претећу поруку, након што је на друштвеним мрежама објавила фотографије функционера СНС-а и бившег народног посланика Александра Перановића, који је истовремено директор Фонда ПИО Шабац и налази се на челу шабачког хиподрома, уз коментар „кад ти странка бира друштво.“

На првој фотографији је Перановић у друштву батинаша на шабачком мосту у току демонстрација у новембру прошле године, док је на другој у улози политичког функционера.

Након тога је на друштвеним мрежама са анонимног профила упућене су јој увредљиве и претеће поруке.

„Претње су нове и односе се на причање о мени јавно, док не завршим у лудници. Дуже време нисам ништа објављивала о политици и батинашима, а прича о потерницама се „охладила“. И сад кад сам споменула тако нешто, стигла је та порука пуна покушаја вређања, уз поруку да ћу завршити у лудници“, навела је Ковачевић и додала да су и нове претње пријављене полицији.

Подсетимо, главној и одговорној уредници Подринских су и раније упућиване претње, између осталог и „да је потребан метак њој и њеној породици“. Такође, у децембру прошле године Шабац је био излепљен потерницама којима се тражила глава новинарке. Ни у једном случају нико није одговарао.

НУНС осуђује најновије претње упућене новинарки Исидори Ковачевић. Подсећамо да су новинари који раде у локалним медијима најугроженији и да су лака мета за потенцијални физички напад.

Позивамо тужилаштво и полицију да што пре реше све случајеве претњи новинарки Исидори Ковачевић.

НУНС,
30.04.2022.

Можда ти се свиди

Оставите коментар

twelve − ten =