Почетна » ОДУЗЕТА ИМОВИНА Мафијашки накит претопљен у златне полуге

ОДУЗЕТА ИМОВИНА Мафијашки накит претопљен у златне полуге

од admin
0 коментар

Од накита који је трајно одузет криминалцима изливене су златне полуге са урезаним натписом „Криминал се не исплати“.

Последњу полугу на којој пише ова порука Дирекција за одузету имовину Министарства правде преточила је крајем прошле године и она тежи 12,7 килограма.

Од трајно одузетог накит преточена је још 2011. године једна златна полуга тежине 11,28 килограма. Обе полуге имају злато максималне чистоће. Засад је прикупљен и 9,1 килограм трајно одузетог злата за изливање треће полуге. Око четири килограма злата је привремено одузето.

У поседу Дирекције налазе се 372 аутомобила, од којих је 99 трајно одузето. Међу највреднијима је ручно рађени “ламборгини”, каквих нема у продаји и чија је најнижа процењена цена 350.000 евра.

Његов власник Александар Лукић иначе поседује најскупљу колекцију аутомобила, у којој су и “ферари”, “линколн навигатор”, али и један олдтајмер. Возила заплењена од Лукића, не рачунајући олдтајмер, вреде најмање пола милиона евра. Он се терети да је као власник “Делта легала” препродавао станове и преварио око 1.000 грађана и 60 предузећа који су куповали стамбени простор у београдским насељима Филмски град, Карабурма, Раковица и Палилула.

Од превозних средстава још су одузети по један брод, брод тегљач, сплав, шлепер- хладњача, ауто-цистерна и камп-кућица. Одузето је још 12 мотоцикала, осам камиона са приколицом, 10 грађевинских машина, 11 комбија и по два водена скутера и трактора.

Непроцењиви олдтајмер

Од Александра Лукића, власника “Делта легала”, окривљеног за преваре са становима, заплењен је и олдтајмер “ауберн 876 спидстер”, за који се само зна да је прешао 223 миље, па се не зна ни цена, која може бити баснословна. Непозната је година производње јер није регистрован. Стручњаци тек треба да утврде да ли је заиста у питању оригинални аутомобил или је направљен касније да изгледа као стари. За то време овај лепотан се налази у Музеју старих аутомобила.

Вук З. Цвијић    блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

19 − twelve =