Почетна » ОШТЕТИЛИ БУЏЕТ ЗА 7,6 МИЛИОНА ЕВРА: Ухапшено 49 особа због корупције у акцији “Скенер 2” (ВИДЕО)

ОШТЕТИЛИ БУЏЕТ ЗА 7,6 МИЛИОНА ЕВРА: Ухапшено 49 особа због корупције у акцији “Скенер 2” (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

Припадници МУП-а ухапсили су јутрос 49 особа осумњичених за више коруптивних дела, а пре свега за злоупотребу службеног положаја у државним органима, а за две особе се интензивно трага.

Како је изјавио министар унустрашњих послова Небојша Стефановић, против 25 особа полиција је поднела кривичне пријаве у редовном поступку .

– Сва ова лица су од 2007. до данас починили више кривичних дела и остетили будзет Србије, АП, више привредних субјеката и физичких лица у износу од око 7, 6 милиона евра, рекао је Стефановић.

Он је навео да се међу ухапшенима, у више градова Србије налазе руководиоци запослени у Министарству финансија, Пореској управи, некадашњем Министарству заштите животне средине и просторног планирања, функциинисери локалних самоуправа, јавних предузећа, Путева Србије, ЕПС-у, Поштама Србије, ЕлектроКосмету, као и 12 саобраћајних полицајаца.

– Ово је још један показатељ да полиција неће стати у обављању овог посла заједно са надлезним тужилаштвима, и показаћемо да Србија може да буде потпуно озбиљна, поштена и правична земља, рекао је Стефановић.

 

(tanjug/telepromter)

Можда ти се свиди

Оставите коментар