Почетна » ОСИМ СИМОНОВИЋА: Осумњичени за паљење куће новинара Милана Јовановића пуштени из притвора

ОСИМ СИМОНОВИЋА: Осумњичени за паљење куће новинара Милана Јовановића пуштени из притвора

од admin
0 коментар
Маринковић је оптужен за паљење куће породице Јовановић 12. децембра, тако што је те ноћи, око три сата, у гаражу убацио два „Молотовљева коктела“, после чега се пожар проширио на целу кућу, док је Милана, који је нарушеног здравља и под великим дозама лекова, спасла његова супруга, која је чула буку и изнела га из куће.
 
Према сазнањима из истраге, Маринковић је овај злочин извршио заједно са певачицом Бојаном Цветковић Шијацки, која је у међувремену осуђена на само шест месеци кућног притвора, уз обавезу ношења „наногице“, као и на новчану казну од 50.000 динара, пошто је склопила споразум са тужилаштвом о признању кривичног дела.
Игор Новаковић је осумњичен да је наручио паљење куће и за то Маринковићу дао новац.
 
Од четворице осумњичених за овај злочин, у притвору је остао само Драгољуб Симоновић, председник Општине Гроцка, који је осумњичен као наручилац паљења. Данас је тужилаштво затражило да му се продужи тридесетодневни притвор, који му је одређен после хапшења 25. јануара. 
 
Тужилаштво у одговору Цензоловци наводи да још увек нису испитани сви сведоци нити да је окончан доказни поступак.
 
Милан Јовановић је о Симоновићу и злоупотреби јавних средстава у Општини Гроцка написао серију текстова, које је објавио на порталу Жиг инфо из Гроцке, после чега му је у кући искључена вода, као и канализација, да би притисци кулминирали паљењем породичне куће.
 
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

1 + twelve =