Почетна » Осумњиченом за претње уреднику Жиг инфа, одређена мера забране приласка

Осумњиченом за претње уреднику Жиг инфа, одређена мера забране приласка

Тужилаштво ће предузети и друге радње

од Други Пишу
0 коментар

Први основни суд у Београду одредио је Милану Марчети меру забране приласка, комуницирања и састајања са Жељком Маторчевићем, због сумње да му је претио и тако угрозио његову сигурност, саопштило је данас Прво основно јавно тужилаштво у Београду.

Ово тужилаштво наводи да је Првом основном суду у Београду поднело предлог да се Марчети одреди притвор у трајању од 30 дана јер постоје околности које указују да ће ометати поступак утицањем на сведоке.

Маторчевић је рекао за сајт УНС-а да је Марчету пријавио полицији због тога што му је испред суднице рекао да изађе напоље јер ће настрадати.  Маторчевић додаје да је Марчету питао да ли је то њему упућено, а потврду је добио не само од њега, већ и од Драгољуба Симоновића који је окривљен за паљење куће Јовановића.

„У судници је било доста људи који су пратили суђење, а међу њима је био и Милан Марчета који се јавно декларише као пријатељ Симоновића. Када се завршило рочиште, изашли смо из суднице. Чекао сам колегу Јовановића. Изашао је Марчета који је прошао поред мене и питао шта радим ту, опсовао и рекао ‘изађи напоље, настрадаћеш’. Питао сам га да ли то мени говори, на шта је Симоновић одговорио ‘Да, теби каже’, а Марчета потврдио ‘Да, да, теби’“, рекао је Маторчевић.

Марчета је на данашњем саслушању у тужилаштву негирао да је починио кривично дело за које се терети.

Тужилаштво ће у даљем току поступка испитати сведока оштећеног, као и остале сведоке догађаја, те предузети друге радње потребне за доношење одлуке.

 

А.Н, УНС

Можда ти се свиди

Оставите коментар