Почетна » Отац погинулог радника незадовољан пресудом: Живот мог сина вреди три године

Отац погинулог радника незадовољан пресудом: Живот мог сина вреди три године

од Други Пишу
0 коментар

Милован Миливојевић, отац страдалог радника Миломира Миливојевића, оценио је да казна коју је суд у Ивањици изрекао руководиоцима „МБ Наменске“ у Лучанима није адекватна.

„Ова пресуда је толико преблага – да не кажем мизерна, минорна. Да ли је могуће да живот мог сина, момка који је тек требало да живи, пун снаге и енергије, од 25 година и Милојка Игњатовића буде три године“, упитао је Милован Миливојевић.

Да је казна преблага сматра и Боривоје Боровић, адвокат породице Миливојевић.

„Ради се о смрти двојице људи и суд је то могао да процењује да неки мало другачији начин имајући у виду и чињеницу колико је пропатила родбина, а имајући у виду и чињеницу да су ови људи радили у истој фирми у којој је до сада животе изгубило 20 запослених“, рекао је Боровић после изрицања пресуде, којом је завршен првостепени поступак.

Руководиоци фабрике „МБ Наменска“ из Лучана Владимир Лончаревић и Томо Стојић осуђени су данас у Основном суду у Ивањици на по три године затвора због одговорности за смрт радника Миломира Миливојевића и Милојка Игњатовића на радним местима у експлозији 2017. године.

У суду наводе да су приликом изрицања пресуде посебно имали у виду да су страдала два радника и да је та околност утицала на висину изречене казне.

Поступак је обустављен против првооптуженог Радоша Миловановића, некадашњег генералног директора „МБ Наменске“, који је умро у априлу прошле године.

У експлозији у погону фабрике у Лучанима 14. јула 2017. године радник Милојко Игњатовић преминуо је на лицу места. Његов колега Миломир Миливојевић задобио је тешке повреде, од којих је преминуо на Војномедицинској академији у Београду двадесетак дана после експлозије.

Foto Printskrin N1

Срна, Ненад Божовић  Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар