Почетна » ОТКРИЛЕ ГА СМС ПОРУКЕ Каратиста осумњичен за педофилију

ОТКРИЛЕ ГА СМС ПОРУКЕ Каратиста осумњичен за педофилију

од admin
0 коментар

Тренеру каратеа и других борилачких вештина Златку Богатиновском (57), осумњиченом за кривично дело обљуба са дететом, у среду је, на захтев Вишег јавног тужилаштва у Београду, одређен притвор до месец дана. Он се терети да је обљубио девојчицу А. Р. (13), коју је тренирао.

У међувремену, полиција је дошла до електронске и СМС преписке између Богатиновског и детета. Према речима нашег извора из истраге, поруке су „врло експлицитне и директне“ и јасно указују на то да је било сексуалног чина између њих двоје.

Богатиновски је ухапшен у уторак, а у среду је скоро четири сата саслушаван у Вишем тужилаштву у присуству адвоката. Овај каратиста, како сазнајемо, детаљно је изнео одбрану, правдајући се да му је „све напаковано“, и негирао сумње које су му стављене на терет. Тужилаштво је затражило притвор како не би поновио кривично дело и утицао на сведоке.

Наредних дана биће испитана девојчица, као и њена родбина. Да се нешто догађа између ученице и тренера каратеа, прва је приметила њена мајка. Она је девојчицу одвела и код гинеколога, који је потврдио да је А. Р. имала сексуалне односе. О целом случају одмах је обавештена полиција, којој је пре десетак дана поднета кривична пријава против Богатиновског.

– Из преписке која је детаљно анализирана види се да је тренер са дететом био у емотивном односу од децембра прошле године – наводи наш извор. – Три месеца касније ступио је с њом и у сексуалне односе. Он је у почетку тврдио да је то било на добровољној бази, а онда је почео све да негира. Ипак, поруке које су размењивали представљају јак доказ против каратисте.

Породица девојчице сасвим случајно је сазнала шта се дешава и истог тренутка је позвала полицију и поднела кривичну пријаву. У међувремену, утврђено је да је Богатиновски одводио девојчицу у свој стан, где ју је више пута обљубио. Њихови сусрети би се увек дешавали када су њени родитељи били на послу.

– Девојчица је у његовој карате школи била од своје десете године – каже нам пријатељ ове породице. – У једном тренутку приметили смо да се с њом нешто дешава. Попустила је и у школи. Тада су примећене одређене поруке у њеном телефону, које су указивале на то да се нешто дешава између детета и тренера каратеа. Онда смо прегледали и њен лаптоп, где је садржај био још недвосмисленији. Сви смо убеђени да има још девојчица које је он сексуално напаствовао, али ћуте из страха или зато што у њему виде ауторитет.

Овај мајстор каратеа, који је, иначе, и дипломирани психолог-педагог, дуго година држи школу за обуку „Ронин“, где је главни тренер.

РОДИТЕЉИ ШОКИРАНИ

ХАПШЕЊЕ Златка Богатиновског веома је узнемирило ученике и полазнике његове школе каратеа, а посебно родитеље. Неки од њих, међутим, уверени су да он није крив.

– Он је робустан и врло строг тренер, али одговорно тврдим да је човек који уме са децом, а и она га буквално обожавају – прича Д. Ј., мајка једне седамнаестогодишњакиње коју Богатиновски тренира. – Он је цео живот посветио раду с децом. Борио се против било које врсте насиља, трудио се да децу склони са улице, далеко од дроге и криминала. Моја ћерка тренира код њега 10 година и никада ни она ни остала деца, пре свега девојчице, нису имали проблем с њим.

 

Н. Б. – З. У, Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар