Почетна ОсталоХроника ОВО РАДЕ У СРБИЈИ ЗБОГ ИЗГОВОРЕНЕ РЕЧИ Професора тукли металном шипком!

ОВО РАДЕ У СРБИЈИ ЗБОГ ИЗГОВОРЕНЕ РЕЧИ Професора тукли металном шипком!

од admin
0 коментар

Горан Херлинг, професор Гимназије „Михајло Пупин” у Ковачици, брутално је прексиноћ претучен око 20 часова у својој кући, у улици Николе Тесле!

Горан Херлинг је  наставник енглеског језика. Предаје у гимназији „Михајло Пупин“ у Ковачици. До недавно је био в.д. директор те школе.

Након смене и постављања Татиане Брткове за в.д. директора, указивао је на бројне неправилности рада органа школе и директорке. То је чинио и на фејсбук страници Нова нада. Оно што је писао документовао је званичним записницима и одлукама органа школе. Над њим се за то време вршио класични мобинг, истичу његове колеге, који укључује и одузимање старешинства без икаквог образложења.

Страница Нова нада дочекује нас речима Едмунда Бурка „Да би зло победило довољно је само да добри људи ништа не чине“. Горан је покушао да учини оно што је до њега. Да укаже на бахатост, непознавање прописа, незаконите радње. То је радио под пуним именом и презименом.

Његове колеге кажу да је Херлинга металном шипком пребила група мушкараца, те да су га тукли по глави, телу, рукама и прстима!

– Професор Херлинг је нападнут у сопственом дому од стране наручене банде фашиста и нељуди. Био је сав крвав и пребачен је у панчевачку болницу, где му је констатован потрес мозга, а због задобијених повреда тешко се креће. Сав је натечен, а прсти су му црни од пребијања – кажу његови пријатељи.

Они наводе да је Херлинг претучен јер се „на свој начин бори против опште фашизације друштва и неправде коју виђамо сваки дан”.

Не улазећи у детаље које познају само на основу неких текстова, на детаље који се баве политичком сменом , насилним преузимањем школе, претњама и уценама, већ само на основу података са странице Гимназије у Ковачици, на којој су описане повреде које је Горан добио када је нападнут у својој кући, један од његових колега  се запитао какво ово време долази.

Да ли је могуће да узбуњивач који указује на неправилности у једној школи добије тешке повреде главе, смрвљене кости прстију, потрес мозга? Да ли је могуће да се то учини некоме из било ког разлога?- упитао је његов колега.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић, Агенције

Можда ти се свиди

Оставите коментар