Почетна » ПАНИЧНА ПОТРАГА У ИВАЊИЦИ Нашао престрављену девојчицу (2) како сама лута у беспућу, родитељи је сатима тражили

ПАНИЧНА ПОТРАГА У ИВАЊИЦИ Нашао престрављену девојчицу (2) како сама лута у беспућу, родитељи је сатима тражили

од admin
0 коментар

Иван Стефановић из Катића код Ивањице нашао је двоипогодишњу девојчицу у беспућу села Штитково и после вишечасовне драме успео да је врати родитељима.

Све се десило у понедељак око поднева када је Иван пошао преко планине према Новој Вароши да обиђе њиве под кромпиром. Покрај пута наједном је угледао уплакано и уплашено лице мале девојчице која је беспомоћно стајала и зурила у празно. У близини није било људи нити кућа, а испоставиће се да је дом изгубљене девојчице удаљен пет километара од места где је Иван нашао.

– Видео сам одмах да нешто не ваља, дете покрај пута у беспућу а нигде на видику никога. Изашао сам и узео је у наручје. Пре него сам ишта успео да је питам заспала ми је на грудима. Видело се да је исцрпљена. Спустио сам се до села, позвао људе да се организују и распитају чије дете може бити, међутим у Штиткову нико није имао девојчицу тих година. Онда је један од мештана рекао да зна човека који живи у засеоку Божетићи и има ћекицу. Одмах је сео у ауто и отишао да провери да ли је мала његова ћерка. Испоставило се да није и како потрага која је трајала три, четири сата није уродила плодом, позвали смо полицију – прича Иван још увек преплављен емоцијама.

Ivan Stefanović

Полиција је , према Ивановој причи, брзо сповела истрагу и пронашла родитеље двоипогодишње девојчице. Након неког времена појавио се отац који је преузео дете а њен спаситељ каже да се од шока не сећа ни да ли му је родитељ ишта реако.

-Искрено, нисам питао ни како се изгубила, шта се заправо десило. Био сам пресрећан што смо пронашли родитеље и што се све завршило на најбољи начин. Ја сам буквално само пролазио кроз то место, не познајем људе чије је дете али да се отац није појавио сигурно бих девојчицу однео својој кући. И ја сам отац, имам двоје мале деце. А она је била тако уплашена да ми се чини како још увек видим тај страх у очима – прича Иван.

„Не знам ни како се зове“

– Много ми је жао што не знам ни како се зове. Све се одиграло под неким шоком, када је отац дошао и узео дете, просто нисам ништа питао, он вероватно и сам уплашен ништа није рекао … Тек касније сам помислио, па ја не знам ни како се зове! Али најважније је да смо родитеље нашли и да је дете здраво.

Отац девојчице: Престравили смо се сви

Отац девојчице Милош Тртовић која се изгубила рекао је „Блицу“ да је цела породица престрављена и захвалио се човеку који ју је нашао.

– Молим вас дајте ми број тог човека што је нашао хоћу да га позовем да му се захвалим, да закољем прасе да га почастим или шта год… Ја сам толико погубио и претрнуо када су ми јавили да је нађена, да сам само отишао и узео је у неком бунилу. Од страха који сам претпрео, ништа човеку нисам рекао. Ма престравили смо се сви – прича он.

Тртовић каже да су он и суприга били на на родитељском код старијег детета и да је мала остала кући са баком.

– Кад смо се вратили приметили смо да је нема, одмах смо се дали у потрагу, јер она је имала обичај да буде ту око куће, оде до ливаде где нам је стока, али није је било. Онда смо пошчли да обилазимо читаво подручје. Када смо већ почели да губимо наду и хтрели да позовемо полицију, они су нас контактирали и рекли да су нашли дете. Ма ја још увек не могу да се опоравим од шока – каже Милош.

Б. Бојовић     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар