Почетна » Пас изуједао за лице девојчицу (9) у Новом Саду, власник побегао: Искидао јој усне и избио зубе!

Пас изуједао за лице девојчицу (9) у Новом Саду, власник побегао: Искидао јој усне и избио зубе!

од admin
0 коментар

Према речима оца девојчице она је хитно оперисана у Дечијој болници

Пас расе акита је у недељу у вечерњим часовима у Новом Саду напао и изуједао за лице деветогодишњу девојчицу која се шетала дечијим игралиштем.

Према речима њеног оца, власник пса је након инцидента побегао, а Хитна помоћ је превезла девојчицу у болницу где је одмах оперисана.

– На моју деветогодишњу ћеркицу скочио је пас јапанска акита и ухватио је за усне. Направио јој је ужасне повреде и избио зубе. Ћеркица је оперисана у Дечијој болници и сада се налази на кућном лечењу – испричао је за „Курир“ Видо Рађеновић.

Он каже да се напад догодио у недељу око 18 часова у Улици Веселина Маслеше, у новосадском насељу Детелинара. На том потезу направљени су игралиште за децу, теретана и ограђени простор за псе.

– Ћеркица се шетала с другарицом на игралишту за децу. Власник пса је седео и куцкао на мобилном једном руком, а другом држао за поводац пса без корпе. Пас је изненада скочио и ухватио ми дете за уста. Крв је шикнула, а власник је, како сведоци причају, само погледао куче и рекао му: „Види шта си урадио!“, не слушајући запомагање моје ћеркице – прича огорчено Рађеновић.

Одмах су дотрчали родитељи који су били са децом, а младић је устао и пошао са псом.

– Људи су викали: „Стани, где бежиш!“, а он је почео да трчи са кером. Покушали су да га сликају, али с обзиром на то да је трчао, слика је јако лоша. Позвао ме је један од комшија. Кад сам стигао, доживео сам шок. Ћерка крвава, плаче… Ужас! Хитна нас је одвезла у болницу, где су је одмах оперисали – прича отац.

Како каже, не може да схвати да власник пса још није пронађен. У целом Новом Саду има веома мали број те врсте паса, с обзиром на то да се зна какви су мужјаци те расе. Грађани који су били ту кажу да је младић имао око 20 година, висине 175-180 цм, мршав. А пас је бело-златне боје.

У новосадској полицији је потврђено да је случај пријављен:

– Невероватно је да је та особа побегла. До сада тако нешто нисмо имали. Од момента кад је то пријављено, не престајемо да га тражимо. Постоји евиденција ко има ту врсту пса, тако да гарантујемо да ћемо власника пронаћи – поручили су из полиције.

Еспресо.рс / Курир.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар