Почетна » ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ УБИЦИ ИЗ ЖИТИШТА На суду се појавио у панциру, отац једне од жртава рекао: Горе ми је монструма да видим овде, него све што сам проживео!

ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ УБИЦИ ИЗ ЖИТИШТА На суду се појавио у панциру, отац једне од жртава рекао: Горе ми је монструма да видим овде, него све што сам проживео!

од admin
0 коментар

Главни претрес против Синише Златића (39) из Житишта, окривљеног за тешко убиство пет особа и рањавање 22, почело је данас у зрењанинском Вишем суду, уз невиђене мере безбедности

ГЛАВНИ претрес против Синише Златића (39) из Житишта, окривљеног за тешко убиство пет особа и рањавање 22, почело је данас у зрењанинском Вишем суду, уз невиђене мере безбедности. Пред петочланим судским већем, којим је председавала судија Дивна Татић, данас је започето извођење доказа саслушањем сведока и читањем исказа.

Златић, који је у судницу уведен у пратњи више припадника судског обезбеђења и полиције, на себи је имао панцирни прслук. Нико од чланова његове породице није присуствовао суђењу, а Златића по службеној дужности брани адвокат Миша Поповић. Почетак суђења, међутим, пратили су чланови породица страдалих, као и рањених у овом незапамћеном злочину.

Отац убијене Дијане Златић, Свето Савановић, нарочито тешко је поднео почетак процеса.

– Горе ми је овог монструма да видим овде, него све друго што сам проживео – огорчен је Савановић, који је рекао да супруга није могла ни да дође у суд.

Међу присутнима је био и Петар Поповић, отац убијене Јоване Поповић из Банатског Карађорђева, као и Драгана Мијатовић, удовица убијеног Владимира Мијатовића из Житишта, која је саслушана у својству сведока, јер је и сама присуствовала крвавом пиру. Суђењу нису могли да присуствују неки од оштећених, међу њима и Раде Дангубић и Саша Станаревић, који су задобили нарочито тешке повреде.

Главни претрес почео је саслушањем окривљеног Златића који је остао при наводима са припремног рочишта од 8. децембра прошле године и изјавама датим 3. јула у Полицијској управи Зрењанин.

– Тешко ми је да реконструишем догађај и да причам како је било, али ако буде потребно да још нешто објасним, спреман сам на то. Што се тиче оштећених, не знам како да изразим жаљење и саучешће, то су све људи које познајем, или деца људи са којима сам био у добрим односима – изјавио је окривљени Златић, ниједног момента се не изјашњавајући да му је жао што је убио бившу супругу Дијану Златић.

Један од највећих злочина у Србији у прошлој години догодио се 2. јула, у вечерњим сатима, у летњој башти житиштанског кафића “Макијато”. Окривљени Златић је из аутоматске пушке, рафалном паљбом, испалио двадесет и шест метака и убио Дијану Златић, Стевана Јојића и Владимира Мијатовића из Житишта, затим Јовану Поповић из Банатског Карађорђева и Владимира Косовића из из Равног Тополовца. Истовремено, помахнитали убица је ранио 22 особе.

Златић је злочин починио због љубоморе, јер је у кафићу, у време трајања манифестације “Пиле фест”, затекао бившу супругу Дијану Златић у друштву другог мушкарца. Тада је убио њу, али и људе који су се затекли у летњој башти.

Случај је убрзо процесуиран пред овдашњим правосудним органима, па је Више јавно тужилаштво у Зрењанину против Синише Златића подигло оптужницу, на терет му стављајући кривично дело тешког убиства и два кривична дела недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја. У оптужници се наводи да је окривљени 2. јула ове године, у Житишту, лишио живота више лица и да је неовлашћено носио ватрено оружје и муницију, чија набавка и држање није дозвољено грађанима.

Истом оптужницом се окривљеном Златићу ставља на терет да је до 2. јула, на тавану своје куће, неовлашћено држао ватрено оружје и муницију чије држање није дозвољено грађанима, а у већој количини и то једну аутоматску пушку, једну полуаутоматску пушку, као и више комада муниције различитог калибра.

Блиц Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар