Почетна » ПОЧИЊЕ СУЂЕЊЕ СИМОНОВИЋУ ЗА ПАЉЕЊЕ КУЋЕ Налогодавац злочина, извршиоци и новинар Јовановић на истом месту

ПОЧИЊЕ СУЂЕЊЕ СИМОНОВИЋУ ЗА ПАЉЕЊЕ КУЋЕ Налогодавац злочина, извршиоци и новинар Јовановић на истом месту

од admin
0 коментар

 

Милан Јовановић

На сутрашњем суђењу тужилаштво и браниоци окривљених требало би да дају уводне речи у овом процесу, а након тога се очекује изношење одбрана оптужених.
 
Поред Симоновића, на оптуженичкој клупи ће се наћи Александар Маринковић, Игор Новаковић, Владимир Михаиловић, који се терете за кривично дело „тешко дело против опште сигурности“. Друго основно тужилаштво оптужницом терети Симоновића због подстрекавања ово троје оптужених да запале имовину Милана Јовановића.
Након затвора поднео оставку: Драгослав Симоновић/ФОТО: А. ДИМИТРИЈЕВИЋ / РАС СРБИЈА
Сумња се да је Симоновић подстрекао Михајловића да пронађе особу од поверења која би у виду опомене Јовановићу, запалила аутомобил, дајући му прецизне податке о аутомобилу и где се он налази.
 
Према оптужници, Симоновић је за то понудио новчану надокнаду, након чега је Михајловић подстрекао Новковића тако šто му је предочио да за њега има посао, односно да је потребно да се нађе човек од поверења, који би опоменуо оšтећеног тако šто би запалио његов аутомобил.
Новковић је за то ангаžовао Маринковића, који је пристао да то учини како би му Новковић отписао дуг.
 
Према оптужбици, Маринковић је 12. децембра 2018. године, око 03.20, у улици Гробљанска 21 дошšао до гаражžе оšштећеног, где се налазило путничко возило, циглом разбио прозор улазних врата гараžже и у њу убацио Молотовљев коктел, у пределу задњег дела возила, при чему се по поду пролио бензин, šто је изазвало поžар у унутраšњости гараžе и аутомобила.
СИМОНОВИЋЕВ ПАКЛЕНИ ПЛАН Челник Гроцке три месеца смишљао како ће новинару запалити кућу, а било му је важно САМО ЈЕДНО И ТУ ЈЕ ОМАНУО/ФОТО: ПРЕДРАГ ДЕДИЈЕР / РАС СРБИЈА
Пожар се потом проšширио и на повезани стамбени објекат у наставку (кућу), „изазивајући опасност по žживот и тело општећених“.
 
На тај начин им је причињена и šштета великих размера од 5.648.299,63 динара, наводи тужилаштво.
 
За Симоновића тужилаштво је у оптужници предложило суду да му изрекне казну од осам година затвора, Михајловића и Новаковића, као саучеснике, тужилаштво је предложило суду да их осуди на казне од пет година затвора, а за Маринковића као извршиоца шест година затвора.
 
Тужилаштво је оптужницом такође предложило да се свој четворици изрекне и мера безбедности забране приближавања и комуникације са ошšтећеним Мианом Јовановићем Јеломи Дељанин.
 
Симоновић је 7. марта пуштен из притвора, у којем је био од 25. јануара.
Певачица одвезла пиромана до куће новинара/ФОТО: РАС СРБИЈА
Бојана Цветковић Шијацки је раније признала је да је помогла у паљењу куће новинара, а после закључивања споразума о признању кривичног дела с Другим основним туžилаšтвом у Београду, осудјена је на šест месеци кућног затвора са електронским надзором и новчану казну од 50.000 динара.
 
Јовановић је од почетка тврдио да је нападнут искључиво због свог писања о аферама председника Општине, који је иначе био и члан Главног одбора СНС-а.
 
Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар