Почетна » Поново одложено суђење жандармима (за пребијање Андреја Вучића)

Поново одложено суђење жандармима (за пребијање Андреја Вучића)

од admin
0 коментар

Почетак суђења осморици припадника Жандармерије, који се терете за пребијање Андреја Вучића и Предрага Малог, као и двојице војних полицајаца који су били са њима, поново је одложен за 30. април у Вишем суду у Београду.

Суђење је одложено због спречености судије Светлане Алексић, саопштила је присутнима у судници судија Зорана Трајковић.

Претходно суђење је крајем марта одложено, јер нису сви оптужени примили оптужни предлог.

Иначе, када суђење почне планирано је саслушање оптужених, а наредни термин када би требало да буду саслушани оштећени, односно брат премијера Александра Вучића и брат градоначелника Београда Синише Малог, као и припадници Војне полиције, биће накнадно одређен.

Више тужилаштво у Београду терети припаднике Жандармерије да су као саучесници извршили кривицно дело напад на војно лице у вршењу војне службе у стицају са кривичним делом злостављање и мучење.

Командант вода Жандарма терети се и за кривично дело злоупотреба службеног положаја, у вези са њиховим учешћем у догађајима на дан одржавања Параде поноса.

На оптуженичкој клупи су Предраг Митровић, Славко Стојановић, Драган Савић, Далибор Ђордевић, Златко Гигић, Бобан Лекић, Митар Милосављевић и Раде Матић.

Прво основно јавно тужилаштво одбацило је почетком фебруара кривичне пријаве против двојице војних полицајаца које је поднео заштитник градана Саша Јанковић.

Тај инцидент догодио се 28. септембра прошле године на углу улица Светозара Марковића и Бирчанинове, непосредно пред одржавање Параде поноса у Београду, када је у центру града било појачано присуство полиције, из безбедносних разлога.

О инциденту постоји и видео запис који су објавиле готово све телевизије.

 

(tanjug)

Можда ти се свиди

Оставите коментар