Почетна » ПОСЛЕДЊА ИГРА МАЛЕ МИЛИЦЕ: Секунд пре смрти написала поруку зрнима жита!

ПОСЛЕДЊА ИГРА МАЛЕ МИЛИЦЕ: Секунд пре смрти написала поруку зрнима жита!

од admin
0 коментар

Осмогодишња Милица Томић из Пећинаца љуљала се на ручки транспортера за жито, која се измакла и ударила је у главу, потом се откачила сајла и цела конструкција обрушила се на њу

ПЕЋИНЦИ – „Маце“, реч исписана зрнима жита, била је последња коју је написала у свом дворишту осмогодишња Милица Томић из Пећинаца, а потом је настрадала кад се конструкција транспортера за жито обрушила на њу. Несрећна девојчица преминула је на лицу места од тешке повреде главе.

Трагедија се догодила у недељу око 13 часова и нико не може да каже шта се тачно догодило јер је конструкција тог трансформатора причвршћена скоро са свих страна.

tragedija-devojcica-pecinci-1477958596-1025205
Зла судбина… Милица Томић фото Приватна архива

Последња порука

– Чак и кад би неко хтео да је обори тако, питање је да ли би успео – каже један од мушкараца који нам је заједно с девојчициним кумом Миленком Ђурђевићем показивао машинерију која служи за претовар жита.
– Милица се играла са две године старијим братом Николом у дворишту. С њима је био и деда, на свега неколико метара од ње спремао је ручак. Девојчица се играла с мачкама. Непосредно пре трагедије зрнима жита написала је „маце“ – прича потресени кум док нам на телефону показује реч коју је несрећна девојчица написала.

Он додаје да ни њему није јасно како је дошло до трагедије јер тај транспортер има скоро свака кућа у Пећинцима и никада се ништа слично није десило.
– Као деца сви смо се играли не њему, скакали, пели се, играли жмурке… Верујем да се можда љуљала на ручки која служи за подизање и спуштање рама. Да је она ударила у главу и да се, опет не знам како, откачила кочница, те је горњи део транспортера пао на њу – објашњава Ђурђевић показујући ручку и принцип рада транспортера.

Комшија који је дошао на лице места убрзо након несреће каже да је девојчица имала велику повреду на глави.
– Изгледало је као да је ручка ударила пре него што је цела конструкција пала на њу. Конструкција је повезана сајлом и осигурана осигурачима и заиста никоме од нас није јасно како је могла да се деси оваква трагедија. Три мушкарца кад би сада покушала да је оборе, у томе не би успела… Била је то последња дечја игра – каже очију пуних суза комшија.

Непосредно пре тога у двориште несрећне породице довезено је тело детета из Новог Сада, а двориштем је одјекнуо јаук и лелек родитеља, бабе и деде.
– Чедо моје мило! Мицо моја – кукала је жена из свег гласа док су у кућу уносили бели сандук.

tragedija-devojcica-pecinci-foto-stefan-jokic-1477958493-1025199

Нема утехе

За њих, као ни за већину родбине и комшија, није било речи утехе.
– Била је весело дете. Ишла је у трећи разред. Била је интелигентна и обожавала је животиње. Ето, и тог дана се играла с мацама око тих машина… Родитељи су вредни и радни људи, мучили су се да им обезбеде да све имају. Шта ће сад несрећни они… Не дај, боже, никоме – прича комшиница.

Родитељи отац Жикица и мајка Надица, сломљени болом, нису били у стању да било шта кажу. Милица Томић биће сахрањена данас.
Институт за судску медицину

ТРЕНУТНА СМРТ

Након трагедије тело настрадале Милице превезено је у Институт судске медицине у Новом Саду. Како сазнајемо, девојчица је преминула од првог ударца у главу, те да, по процени стручњака, није осетила болове у тренутку кад је метална конструкција пала на њу.

Извор: Курир

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар