Почетна » Гроцка огрезла у криминалу! Постоји ли спој између Симоновића, Стефановића и Веље Невоље?

Гроцка огрезла у криминалу! Постоји ли спој између Симоновића, Стефановића и Веље Невоље?

од admin
0 коментар

 Исте године у октобру месецу, на сред улице претучен је уредник портала Жиг инфо, Жељко Маторчевић. Надлежни до данас нису разрешили тај случај.

У децембру, такође 2018. године, запаљена је кућа новинара портала Жиг инфо, Милану Јовановићу. Након великог притиска Међународне заједнице да се пронађе кривац, ухапшен је тадашњи председник Гроцке, Драгољуб Симоновић из Врчина. Симоновићу још увек траје суђење. У свом излагању пред судом више пута је поновио како је његов случај монтиран, као и да су умешани представници актуелне власти.

Мање се у јавности зна ко су људи из екипе која је за Симоновића обавила овај посао.

Раскрикавање је раније сакупило обимну кривичну документацију из београдских тужилаштава и судова, која показује да ови људи иза себе имају бројна кривична дела – против њих су подношене кривичне пријаве за крађу, пребијања, породично насиље, диловање дроге, па чак и покушај убиства.

Не само то. Документа откривају и да је Симоновићев братанац близак са најнасилнијим од њих, човеком који је оптужен да је лично запалио кућу, а против кога је полиција најмање десет пута подносила кривичне пријаве.

Симоновићева екипа- ко су људи који су запалили кућу новинара- прочитај више

 

5. фебруара 2021. године, у викендици у Врчину надомак Београда, коју је користио Вељко Беливук, познатији као Веља Невоља и његова криминална група пронађени су конкретни материјални докази који сведоче о почињеним тешким кривичним делима, сазнаје „Блиц“. У викендици су, како сазнајемо, пронађени трагови крви и популарног хигијенског средства за прање и дезинфекцију! 

Трагови крви пронађени су унутар објекта, а надомак викендице у дворишту место где су остали трагови спаљивања. Како сазнајемо, трагови спаљивања су директно на земљи.

Иако су очигледно чланови организоване криминалне групе Беливука и његове десне руке Марка Миљковића Марета, ‘чистили’ за собом, извор „Блица“ наводи да је пронађено обиље доказа за скидање трагова. Како сада ствари стоје, ова викендица користила је Беливуку и Миљковићу за извршење кривичних дела. Није познато да ли је и једина.

За сада нема званичне потврде, али се сумња да су у овај објекат доводили лица која су отимали. Ту их мучили, а потом и убијали. Осим пронађених доказа спаљивања, међу претпоставкама је да су за потпуно нестајање отетих лица, користили и киселину која би топила тела. Међутим, овај ‘колумбијски метод’ још нису потврдили истражни органи. Беливук и Миљковић су зидали на Звездари и како се наводи у Панчеву, па нико не искључује могућност да су жртве можда уграђивали у темеље!

Према ранијим писању појединих медија, директор полиције Владимир Ребић поседује такође кућу у Врчину.

 

Жандармерија и у Ритопеку

 

Према писању Информера, полиција и данас, четврти дан за редом, обавља увиђај у викендици у београдском насељу Ритопек, за коју се сумња да је Вељко Беливук, познатији као Веља Невоља, користио за извршавање најгнуснијих злочина. Сумња се да су овде мучени и брутално убијени навијач Партизана Горан Величковић Гокси, припадник банде Пинк Пантер Милан Љепоја, и Здравко Радојевић, навијач Црвене звезде, за чије се ликвидације сумњичи организована криминална група са ухапшеним Вељком Беливуком и Марком Миљковићем на челу.

Прошле године, непосредно пред све опште изборе, асфалтиран је атарски пут који спаја центар Ритопека са викендицом која је претходних дана била под истрагом. Овај атарски пут у дужини неколико километра је, за разлику од већине, урађен квалитетним асфалтом и ивичњацима, упркос што на тој деоници нема много динаћинстава. Претежно пут пролази кроз њиве и засаде, али је врло добра веза са Дунавом.

livadice grocka

Атарски пут који је асфалтиран (означен црном бојом)

Изградњу, односно асфалтирање овог дела атарског пута радило је предузеће „Шумадија пут“ које је блиско са бившим председником ГО Гроцка, Драгољубом Симоновићем.

Инфо служба ГО Гроцка, иако је била изборна година када је асфалтирана ова деоница, није званично обележила завршетак радова. Иначе, на друштвеној мрежи Фејсбук, Инфо служба ГО Гроцка објављује саопштења и фотографије од много мањег значаја, као што је изградња септичке јаме и сл.

Викендицу коју данас „претреса“ жандармерија налази се тачно прекопута Панчева, односно стрелишта Поњавице, где је окрутни клан наводно вежбао пуцање.

Ритопек и Панчево дели Дунав, па се сумња да им је ова локација била згодна како би прелазили чамцима с једне на другу страну, превозе оружје и наркотике. Атарски пут који је асфалтиран прошле године спаја заправо две викендице за које се сумња да су почињена монструозна дела.

Викендицу у Ритопеку и даље чува Жандармерија, а претпоставља се да инспектори обављају детаљне увиђаје унутар просторија. Полиција претражује све у кругу од неколико километара.

 

ЕЖИ/МЕДИЈИ

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

one × three =