Почетна » ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ: Извукао би ме из колица на под и терао нашу ћерку да ме туче чекићем!

ПОТРЕСНА ИСПОВЕСТ: Извукао би ме из колица на под и терао нашу ћерку да ме туче чекићем!

од admin
0 коментар

Инвалид Драгана Драгићевић из Бора, коју је супруг ненад злостављао три године, о тортури коју је трпела. Након батинања Ненад се правдао и обећавао да то више неће поновити

НЕНАД ме је често шамарао, ударао тупим предметом у главу, терао трогодишњу ћерку да ме и она туче, претио да ће ме убити и одвести ми дете… Било је случајева да ме ухвати за врат, подигне ме из инвалидских колица и гуши ме док малтене не изгубим свест.

Овако, у исповести за „Новости“, почиње своју шокантну причу Драгана Драгићевић (35) из Бора, инжењер машинства, која је од своје девете године у инвалидским колицима и чији је супруг Ненад ухапшен због сумње да је починио кривично дело насиља у породици.

– У јавности смо деловали као да смо складан пар – прича Драгана. – Међутим, само сам ја знала шта се дешава у нашем стану протекле три године.

По Драганиним речима, Ненад је често умео да побесни и да је истуче.

– То се углавном дешавало када нам посао у приватној фирми коју смо водили није ишао – с муком прича Драгана, која се у колицима налази због спиналне мишићне амиотрофије. – Тада би знао да дође и да ми каже како сам ја крива за све, након чега су у највећем броју случајева уследиле батине.

Драгићевићева каже да ју је Ненад најчешће шамарао, мада је било случајева и да је ударао тупим предметом у главу.

– Неколико пута се десило да ме чекићем лупи у главу – наставља Драгана. – Међутим, увек је водио рачуна да ме не повреди толико да ме убије. Било је случајева да дохвати и кућну папучу и да ме њоме бесомучно туче по глави.

Након батинања Ненад се Драгани правдао и обећавао да то више неће поновити и да није знао шта ради.

– Међутим, увек се све завршавало само на обећањима – додаје Драгана. – Батинама и тим немилим сценама присуствовала је и наша трогодишња ћерка, а врхунац свега је био када је Ненад и њу почео да тера да ме туче.

По Драганиним речима, Ненад би је спустио из колица и ставио на под. Онда би ћерки дао чекић и рекао би: „Хајде, удари маму!“

– Моја ћерка је у почетку сматрала то као игру, али је после извесног времена рекла мом супругу: „Тата, нећу да бијем маму“ – плаче Драгана.

Драгана каже да је већ дуго желела да се растави од Ненада, али јој је он претио да ће ако оде узети ћерку и да је више никада неће видети.

– Претио ми је да не смем ником да говорим да ме туче – наставља Драгана. – Имала сам великих проблема како да људима објасним зашто ми је плаво око, натечена доња усна, крвав нос… И ја сам се увек, од страха од њега, правдала да ме је у игри ударила ћерка.

Пре извесног времена, Драгићевићи су остали без важног клијента и приходи су им се значајно смањили. То је, каже Драгана, био повод Ненаду да поново почне да је малтретира.

– Дошао би до мене док сам седела у колицима, ухватио би ме за врат и подигао. Након тога би кренуо да ме гуши. Тек када би видео да сам малтене на самрти он би ме пуштао. После таквог злостављања сатима нисам могла да дођем к себи – у шоку је ова несрећна жена.

Пре извесног времена Ненад је дошао код Драгане и понудио јој је како је рекао „пословни договор“.

– Рекао ми је да ми је све ове године био слуга и да пристаје да се разиђемо под условом да му за то платим. Цена његових услуга била је 30.000 евра, и само би под тим условима пристао да се разиђе – каже Драгана.

По њеним речима, Ненад би јој запретио да ће је убити тако што ће јој или сломити врат или ишчупати гркљан, и да ће иста судбина снаћи и њене родитеље.

– Знала сам да је спреман да то учини када ме је пре извесног времена питао како хоћеш да те убијем да ти буде лакше – наставља Драгана. – Тада сам послала поруку једном пријатељу и замолила га да ме одведе из стана. Међутим, нико ме није схватао озбиљно.

Пре неколико дана у стан Драгићевића дошла је радница Центра за социјални рад, која је игром случаја накратко остала сама са Драганом у соби.

– Ненад је са ћерком био у другој соби, а службеница борског Центра за социјални рад ми је казала: „Драгана, сви знају да те Ненад туче, ако је то истина климни главом“.

Драгана је климнула главом, након чега је службеница Центра за социјални рад прешла у другу собу и понашала се као да се ништа није десило. Тада је Драгићевићима казала да би било најбоље да дођу у Центар за социјални рад како би решили одређена питања.

– Сутрадан смо Ненад, ћерка и ја отишли у Центар за социјални рад, након чега су само мене увели у засебну просторију. Ту су били сви службеници и ја сам им признала шта ми се дешавало годинама уназад – испричала је Драгана.

ПРИТВОР ЗА НАСИЛНИКА
ПОЛИЦИЈА је лишила слободе Ненада Драгићевића и поднела кривичну пријаву због насиља у породици. После тога му је одређен притвор од 30 дана у Окружном затвору у Зајечару где се и данас налази.

Љ. ТРИФУНОВИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

sixteen − 15 =