Почетна » Позлило младићу који штрајкује глађу испред Скупштине Србије

Позлило младићу који штрајкује глађу испред Скупштине Србије

од Други Пишу
0 коментар

Андреј Обрадовић, младић коме је 14. фебруара полиција упала у стан у ком живи са цимерком, и како су рекли из организације „Да се зна“, више сати над њима вршила тортуру, ушао је у Скупштину Србије где наставља штрајк глађу.

Он је претходно штрајковао испред зграде парламента где му је позлило, пише Н1инфо.

Како је јавила репортерка Н1, Хитна помоћ пружа помоћ младићу, а ту су и заштитник грађана Зоран Пашалић, као и представници Зелено-левог фронта, Мариника Тепић из ССП, као и Срђана Миливојевић из Демократске странке.

Подсетимо, Андреј Обрадовић је почео штрајк глађу 12. априла испред Скупштине Србије.

Случај насиља догодио се 14. фебруара у Београду, када је полиција упала у стан једног геј младића и његове цимерке на Карабурми, а због дојаве да поседују дрогу. Са таквом полицијском бруталношћу се припадници ЛГБТ заједнице, као и активисти који бележе нападе на њих, кажу, до сада нису срели.

Тортура над те две особе, која је трајала више сати, и у стану и у полицијској станици, навели су из организације Да се зна.

Како је рекао Бојан Лазић из Да се зна, полиција је провалила у стан, наводно због пријаве да се у њему налази дрога, али су претрес обављали припадници специјалне полиције, који су прво везали и оборили на земљу двоје цимера, а затим им уперили оружје у главу.

„Када су уочили обележја ЛГБТ заједнице кренула је бруталност према њима“, рекао је Лазић и додао да су ту полицијску екипу водили С.В. и Д.Д.

Andrej Obradović Foto: Nova

Н1/Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар