Почетна » Пре две године претучен уредник Жиг инфа, починилац и даље непознат

Пре две године претучен уредник Жиг инфа, починилац и даље непознат

од admin
0 коментар

 Тог јутра 9. октобра 2018. године, младић око 20 година крупније грађе прво је пратио Маторчевића неколико стотина метара да би га затим ударио у потиљак.

Од силине ударца, Маторчевић је пао на земљу а Н.Н лице је наставило са ударцима. Након што је из супротног смера наишла колона возила, младић је престао ударати Маторчевића да би се затим удаљио са места напада. Маторчевић је од задобијених повреда провео недељу дана у болници и оперисана му је јагодична кост.

Након две године од инцидента, Више јавно тужилаштво у Београду одбацило је приговор на претходно одбачену кривичну пријаву за напад на уредника портала Жиг инфо из Гроцке Жељка Маторчевића као неоснован. Како се наводи, против донетог решења није дозвољена жалба ни приговор. Овиме је и званично случај окончан и неће бити санкција за нападача на Маторчевића.

Подсетимо, претходно је у августу прошле године Друго основно тужилаштво одбацило кривичну пријаву против Ј. П. који се сумњичио да је 9. октобра прошле године физички напао уредника портала Жиг инфо Жељка Маторчевића.

У решењу које је потписала заменица јавног тужиоца Мира Вукојевић, између осталог пише да „не постоје основи сумње да је осумњичени извршио кривично дело тешка телесна повреда, нити било које друго кривично дело за које се гони по службеној дужности“.

Приговор на такву одлуку одбацило је почетком септембра Више јавно тужилаштво у Београду.

Након напада на Жељка Маторчевић, у децембру исте године запаљена је кућа Милана Јовановића, такође новинара портала Жиг инфо.

Тачније, 12. децембра 2018. године запаљена је кућа, након што су на гаражу која се налази у дворишту непознати нападачи с капуљачама на глави бацили два молотовљева коктела.

У пожару је осим куће од 200 квадрата и гараже изгорео и аутомобил. Новинар и његова супруга су успели да се спасу тако што су побегли кроз прозор. Према оптужници Другог основног тужилаштва, главни осумњичени налогодавац за паљење куће Јовановићу је бивши председник ГО Гроцка и ОО СНС-а, Драгољуб Симоновић.

 

ЕЖИ,

насловна фотографија Јасмина Добриловић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар