Почетна » Пре годину дана ухапшен председник Гроцке и ОО СНС-а Драгољуб Симоновић

Пре годину дана ухапшен председник Гроцке и ОО СНС-а Драгољуб Симоновић

од admin
0 коментар

 Симоновић је ухапшен због сумње да је наложио паљење куће новинару нашег портала Милану Јовановићу.

Пуштен је на слободу 7. марта, после 40 дана проведених у притвору.

Друго основно тужилаштво је уложило жалбу на ту одлуку Суда, али је она одбијена.

Симоновић је био председник Општине Гроцка до краја марта, када је поднео оставку. Он је у писаној изјави навео је да се повлачи из политике јер не жели да се његово име „беспризорно и свакодневно користи зарад политичких обрачуна са Српском напредном странком”.

Кућа новинара Милана Јовановића запаљена је 12. децембра 2018. године године, након што су на гаражу која се налази у дворишту непознати нападачи с капуљачама на глави бацили два молотовљева коктела.

У пожару је осим куће од 200 квадрата и гараже изгорео и аутомобил. Новинар и његова супруга су успели да се спасу тако што су побегли кроз прозор.

А. Вучић по повратку из Давоса 25.01.2019. КЗН: „желим да вас обавестим да је полиција Србије данас, 25.01.2019. ухапсила и задржала Симоновић Драгољуба, председника општине Гроцка, председника ОО СНС Гроцка и члана Главног одбора СНС…

 

Суђење за паљење куће Милана Јовановића почело је 9. априла 2019. До сада је одржано седам рочишта, од којих је одложено четири.

На почетку последњег суђења обратио се окривљени Драгољуб Симоновић који је рекао да на рочишту 12. децембра није претио тужиоцу Предрагу Миловановићу већ да су то, како је навео, медији тенденциозно пренели.

Некадашњи председник београдске општине Гроцка је на том рочишту према писању медија „упутио претеће поруке заменику тужиоца Предрагу Миловановићу, коме је, износећи одбрану као првоокривљени, прво замерио да се заложио за овај случај као да је бранилац новинара Јовановића (иако новинар није оптужен већ је оштећени у поступку), а не тужилац“, те је навео и да ће се „судски позабавити радом тужилаштва“, као и да може да се деси да после овог процеса и не буде више тужилац“.

Симоновићеву тадашњу претњу осудили су Друштво судија Србије, Европски покрет у Србији, Комитет правника за људска права, Транспарентност Србија, Центар за правосудна истраживања и Београдски центар за људска права.

За Жиг инфо, од како се вратио из притвора почео је поход по судовима који је предузео Драгољуб Симоновић. Тај поход делује прилично конфузно и у најмању руку контрадикторно. Јер, у 15 тужби пред Другим основним судом Симоновић тврди да новинари портала Жиг инфо нису новинари и да портал није медиј, у још једној, 16. тужби пред Другим основним судом Симоновић тражи обештећење за „душевну патњу“ због представке Основном јавном правобранилаштву која је поднета у виду петиције педесетак грађана, али су је иницирали новинари портала Жиг инфо, док у тужби пред Вишим судом Симоновић признаје да су у питању новинари и тужи Жиг инфо за четири текста, од којих је два написао Милан Јовановић.

У Гроцкој данас су на кључним позицијама и даље исти људи који су давали подршку Симоновићу у, како су тада изјављивали, медијском линчу против председника највеће странке.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар