Почетна » Прекршајни суд у Бачкој Паланци „ћути“, док је покренут још један кривични поступак

Прекршајни суд у Бачкој Паланци „ћути“, док је покренут још један кривични поступак

Због угрожавања сигурности сину припадника Жандармерије

од Жиг Инфо
0 коментар

Против Галоње Петра званог Пепа, покренут је још један кривични поступак. Наредбом судије Основног суда у Бачкој Паланци Савић Јелене 09.01.2023. године одређен је Главни претрес по Оптужби Јавног Тужилаштва против Галоње Петра из Бачке Паланке због оправдане сумње да је починио кривично дело угрожавања сигурности оштећеном, сину припадника жандармерије РС.

Оштећени је  у блиским односима са студентом Стефаном Карановићем, на кога је изведен организовани напад, што су у јавности многи оценили као покушај атентата. Не зна се да ли овај случај има везе са студентом Стефаном Карановићем, обзиром да је уследео неколико недеља након напада на њега.

Иначе, Стефан Карановић добио је све спорове против Правног факултета у Новом Саду и сада студира на Правном факултету Универзитета у Београду.
Један од лица која су оптужена за напад на Карановића је Галоња Петар који је неправноснажном одлуком суда осуђен, док је заједно са двојиицом саокривљених Петровић Стеваном и Родић Милошем, окривљен пред Прекршајним судом у Бачкој Паланци код судије Станчевић Слађане због упада у посед компаније „Делта аграра“, а што је према сопстевном казивању учинио у потрази за Карановићем критичним догађајем. За окривљеним Галоњом је била расписана и општа потрага на основу које доведен код судије Сладјане Станчевић која га је саслушала и пустила још 13. јануара ове године, али од тада судија није окончала првостепени поступак иако су сви окривљени и предложени сведоци саслушани и испитани.

Пред Прекршајним судом Галоњи Петру, Родић Милошу и Петровић Стевану прети казна до 60 дана затвора. А један од њих је и повратник како произилази из списа, у које је Жиг инфо имао увид, дакле правноснажно осуђивано лице.

  • Не знам о чему се ради, надам се да судија Слађана Станчевић зна да ради свој посао и да ће правосудни органи донети одлуке у складу са Законом. Можемо само да претпостављамо ко стоји иза бројних напада на мене као и медијских увреда и претњи. Да нисам спортиста и да не тренирам бокс, питање како бих се одбранио. Да је било ко други био мета, поготово ко није спортиста неби имао шансе да се извуче. Они чак нападају и моју породицу. О чему је полциија обавештена. Шта им је моја породица крива? Људи који који не могу да прихвате своја ограничења и суоче се са личним комплексима су најопаснији.“
    А што се тиче напада, тврди да неће да упире прстом јер треба држава не расветли све:“ко стоји иза тих напада нека утврђује држава али такви напади, а особито напад на главног уредника Жиг Инфа господина Маторичевића и његовог колегу господина Јовановића су у цивилизованом свету незамисливи и нека решава то већ једном држава, рекао је Карановић за Жиг инфо.

 

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар