Почетна » ПРЕТВОРИО СЕ У ЖИВУ БУКТИЊУ НА ПРУЗИ: Дечак (16) у Јагодини попео се на вагон и ухватио за жицу

ПРЕТВОРИО СЕ У ЖИВУ БУКТИЊУ НА ПРУЗИ: Дечак (16) у Јагодини попео се на вагон и ухватио за жицу

од admin
0 коментар

БЕОГРАД – Шеснаестогодишњи дечак Ј.Л. из Јагодине погинуо је прексиноћ око 23 сата на међународној прузи неколико стотина метара од центра града, када се попео на напуштени вагон и ухватио за жицу под напоном.

Ово је трећи такав случај за у протеклих неколико година да се младићи пењу на старе вагоне и гину од електричног напона.

-Он је са другаром дошао до напуштених вагона и попео и поред упозорење другара да то не ради. Према причи његовог друга, исправио се и ухватио за жицу, тада је нешто пукло и дечак се претворио у живу буктињу. Ватрогасци, који су касније дошли нису могли да га угасе, причају очевидци.

Друг несрећног дечака је отрчао до хитне помоћи, али спаса није било. Шеснаестогодишњак је преминуо у тренутку удара.

-Овде се често догађају несреће на пружном прелазу, али и на вагонима. Није ми јасно зашто их не помере,стоје овде три деценије. Ово је трећа смрт малдића на вагонима. Не треба да се ухвате за жицу, довољно је да се исправе и да погину, јер је напон висок и захвата све у пречнику од 2 метра, каже чувар пружног прелаза.

Станари оближњих кућа захтевали су укљањање вагона, али нико није реаговао.

– Нешто је свитнуло и чуо сам да је пукло од 1.30, подмукао звук. Знао сам се опет неко попео на вагон и да се догодила несрећа. Друг погинулог дечака нам је причао да су дошли изграда до напуштених вагона, да га је одговарао од идеје да се попне, али није вредело. Покушао је да гаси пријатеља, али није успео.

Његов отац га је пред нама питао зашто је дошао до вагона, шта су ту тражили, када је рекао да иде у град. Дечак није имао одговор, причају станари оближњих кућа.

Иначе, так део Јагодине важи за „црну тачку“, јер, поред напуштених вагона, ту су честе саобраћајне несреће са смртним исходом због веома ферквентног пружног прелаза.

Извор: Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар