Почетна » ПРЕВРТАЊЕ АУТОБУСА КОД ВРЧИНА ИСПОВЕТ ПРЕЖИВЕЛЕ ПУТНИЦЕ: Заменили смо седишта, то нам је спасило живот!

ПРЕВРТАЊЕ АУТОБУСА КОД ВРЧИНА ИСПОВЕТ ПРЕЖИВЕЛЕ ПУТНИЦЕ: Заменили смо седишта, то нам је спасило живот!

од admin
0 коментар

Само тренутак пре несреће спавала сам са ћерком у наручју. Седели смо на спрату на последњим седиштима – прича нам Невена Б., једна од путница која је пуком срећом преживела стравично превртање аутобуса

ПРОБУДИО ме је бол. Само тренутак пре тога спавала сам са ћерком у наручју.  Седели смо на спрату на последњим седиштима – једва повезујући слике у глави прича нам Невена Б., једна од путница која је пуком срећом преживела стравично превртање аутобуса код Врчина.

– Требало је да седимо тик иза возача, али неке путнице су изричито тражиле да мењамо места, јер им је на карти писао тај број седишта. Испоставило се да нам је то спасило живот.

Ова жена је једна од 86 путника који су се враћали са летовања у грчком летовалишту Полихрону са агенцијом „Барцино турс“.

Несрећа се догодила јуче ујутру око 4.15 на ауто-путу Београд-Ниш, код Врчина у близини „Траншпеда“.

Наводно, превртање се догодило пошто је аутобус из средње прешао у зауставну траку, пробио заштитну ограду, настављајући да се креће зеленим појасом, а потом ударио у бетонску баријеру.

У овој трагедији погинула је Драгана Пупић (35), а повређено је 60 људи. Међу њима је било 17 деце која су збринута на Институт за најку и дете и у
Тиршовој.

– На прегледу је било 17 деце, од којих је шесторо задржано. Њих петоро се налази на одељењу, а једна девојчица је на интензивној нези, због повреда главе и лица. Она је била животно угрожена, али сада је стабилно – рекао је Зоран Радојичић, директор Универзитетске дечије клинике у Тиршовој.

Г.Новаковић   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

nineteen − 3 =