Почетна » ПРИПАДНИК ИСИС ТАЈНИМ КАНАЛИМА УШАО У СРБИЈУ „Чувар револуције” крије се у Београду!?

ПРИПАДНИК ИСИС ТАЈНИМ КАНАЛИМА УШАО У СРБИЈУ „Чувар револуције” крије се у Београду!?

од admin
0 коментар

Српска полиција већ неколико дана интензивно трага за Абдулом Басетом ел Сароутом из Сирије, истакнутом припаднику ИСИС-а, за којег се верује да је илегалним каналима са мигрантима ушао у нашу земљу и да се тренутно крије на територији Београда!

Сароут се сматра лидером сиријских побуњеника у свом родном граду Хомс, а многи га описују и као „икону сиријског пролећа”, пошто се ради о веома популарном Сиријцу који је био голман у некадашњој фудбалској репрезентацији ове земље! Управо због тога су му дали надимак Чувар Револуције!

Због популарности Абдул је икона терориста, Фото: приватна архива

Због популарности Абдул је икона терориста, Фото: приватна архива

– Нико још не зна како је ушао у нашу земљу и дошао до Београда. Према подацима којима располажемо, ради се о важном члану терористичке организације ИСИС. Не зна се ни да ли је наоружан, нити да ли је у нашој земљи по неком специјалном задатку, ни да ли му је намера да настави даље – објашњава добро обавештени извор „Ало!”.

Абдул је био голман у репрезентацији Сирије! , Фото: промо

Абдул је био голман у репрезентацији Сирије! , Фото: промо

Абдул је иначе бивши голман сиријске репрезентације и клуба Карама, а на самом почетку побуне у Сирији прикључио се снагама опозиције. Био је њихов истакнути активиста и управљао је војним акцијама наоружаних снага опозиције.

 

Међутим, прикључио се ИСИС-у након што је оптужио опозицију да је издала сиријску револуцију. Због своје популарности и борбе против режима у Сирији, о њему су снимани и бројни филмови. Један од њих је „Повратак у Хомс”, документарац из 2013.

Нико од његових пријатеља не зна где се он налази јер, како преносе арапски, али и светски медији, с времена на време се јави телефоном. Често се спекулисало и да је мртав, али је то увек демантовано неком његовом фотографијом или видео-поруком на интернет каналима. Последње информације говоре да је у Србији!

Абдул са заставом ИСИС, Фото: промо

Абдул са заставом ИСИС, Фото: промо

Убили му четири брата!

Сва четири његова брата су убиле сиријске снаге безбедности. Његов стриц Мохе Еден ел Сароут убијен је у новембру 2011. године у Хомсу.

Преживео три атентата!

Према писању светских медија, шеријатски суд тражио је у марту ове године од Абдула Сароута да се преда како му не би судили у одсуству, што је он одбио да уради. Досад је преживео најмање три атентата.

 

Ј. Пауновић, Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар

twelve − one =