Почетна » Прво ме напили, па давили и силовали

Прво ме напили, па давили и силовали

од admin
0 коментар

Сведочење С. П. (27) из Новог Пазара која је пријавила да је напаствована. Комшиница: „Када је дошла једва је стајала. Имала је видљиве подливе“

СВАШТА су ми радили. Сећам се да их је било пет укупно и да су ме држали за врат. Нећу о свим детаљима, непријатно ми је, а и тешко да о томе да говорим. Ово је јуче за „Новости“ рекла С. П. (27), девојка која је полицији пријавила да су је силовала петорица Новопазараца. Мушкарци су након тога ухапшени, али су сви негирали кривично дело тврдећи да је „све било добровољно“.

– Отишла сам у Херцеговачку улицу да потражим пријатељицу коју знам из народне кухиње, да заједно одемо по храну – наставила је потресну исповест С. П., која иначе има сметње у развоју. – Нисам је нашла, али су ме онда на улици срела тројица младића који су ми рекли да ту живе, да имају неко славље и да ме позивају на пиће. Никада раније нисам пробала алкохол и након што сам попила неколико чаша они су ме окружили и напаствовали.

Комшиница „силоване девојке“ каже да је С. П. касно увече дошла таксијем и да је возач позвонио на врата.

– Рекао је: „Ево, послали су је неки људи из циганске махале, они су платили превоз“ – испричала нам је комшиница која доста времена проводи са С. П. – Једва је стајала на ногама. Кад сам је погледала видела сам подливе испод врата и по телу и очито је да је било присиле.

Огорчена комшиница каже да су дуго размишљали да ли да све пријављују полицији, „да не жигошу дете“. На крају је С. П. храбро одлучила да оде у МУП и све пријави.

– Погледајте је колико је ситна и како изгледа. Петорица монструма су се иживљавали над њом овако болесном и слабом – наставља комшиница. – Неки, како чујем имају и 46 година, не могу да разумем те мозгове, где ће им душа.

На предлог Вишег тужилаштва у Новом Пазару, Виши суд у овом граду одредио је јуче притвор до 30 дана Хасибу М. (46), Едису Д. (19), Нухију Б. (29), Асмиру И. (28) и Едибу М. (44), сви из Новог Пазара, због сумње да су у уторак извршили кривично дело обљубе над немоћном особом. Све се наводно догодило у кући Хасиба М., у Херцеговачкој улици.

– Још нисмо сложили све коцкице овог немилог догађаја. Постоји сумња да је почињено кривично дело обљубе немоћног лица и кад добијемо све налазе и извршимо неопходна вештачења знаћемо и да ли је било кривичног дела силовања – каже Раде Филимоновић, заменик вишег јавног тужиоца у Новом Пазару који је јуче саслушао петорицу ухапшених. Према незваничним информацијама, ухапшени су негирали кривично дело које им се ставља на терет тврдећи да је „све било добровољно“.

 

ТОКСИКОЛОШКА АНАЛИЗА

ПОСТОЈИ сумња да је, за време док је била у Херцеговачкој улици, коју Новопазарци зову и „циганском махалом“, С. П. нешто сипано у пиће. Да ли је, осим алкохола, било и неких других супстанци знаће се чим стигну узорци њене крви и друге анализе које су прекјуче и јуче рађене.

ТЕТКА ПРЕУЗЕЛА СТАРАТЕЉСТВО      ЖРТВА С. П. живи у малом кућерку са млађим братом који такође има сметње у развоју. Мајка им је недавно преминула, а старија и здрава сестра живи у Швајцарској, мада је тренутно у Новом Пазару. Привремено старатељство о С. П. и њеном брату преузела је њихова тетка која живи у комшилуку.

М. НИЋИФОРОВИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар