Почетна ОсталоХроника Суђење за удес на наплатној рампи Дољевац при крају, кључни снимак и даље недостаје

Суђење за удес на наплатној рампи Дољевац при крају, кључни снимак и даље недостаје

од admin
0 коментар

 Станојевић је окривљен да је службеним аутомобилом предузећа „Коридора Србије“, „шкодом суперб“, ударио у возило у које је чекало на наплатној рампи да плати путарину, а у којем је страдала Станика Глигоријевић (52), док су њена сестра Мирјана Алексић и зет тешко повређени.

Међу повређенима у удесу налазио се и директор „Коридора Србије“ Зоран Бабић.

Говорећи о кретању „шкоде суперб“ непосредно пре удеса и у моменту удеса, Антић је рекао да комисија вештака није могла да се изјасни да ли се аутомобил дестабилизовано кретао јер у видео запису са наплатне рампе недостаје тај део снимка.

„Видео запис се прекида у 8.30 часова и наставља у 8.32 часа, а до незгоде је дошло у 8.31 час. Имајући у виду друге елементе и списе, нисмо нашли да се ‘шкода’ пре судара кретала дестабилизовано у смислу заношења левог или десног бока“, изјавио је Антић.

Према његовим речима, уколико је и било леда и уља на коловозу било га је местимично, а на основу видео записа са наплатне рампе комисија вештака није видела да су се друга возила кретала дестабилизовано.

Пред судом је данас требало да сведочи и полицајац Никола М. који сачинио службену белешку о удесу, али се није појавио , као ни његов колега Братислав М. због чега их је судија Мишко Радивојевић казнио са 50.000 динара.

Радивојевић је рочиште на којем ће бити саслушан полицајац Никола М, предочени докази и изнете завршне речи заказао за 20. април.

Он није искључио могућност да на том рочишту буде изречена и пресуда, али је рекао да ће то зависити од дужине трајања саслушања полицајца Николе М. и завршних речи.

Адвокат Мирјане Алексић и њеног супруга, Божидар Прелевић рекао је по завршетку суђења да је очигледно да се ради о једном „необичном суђењу“.

„Један број доказа није прибављен савесно, претпостављам од стране полиције. Не постоје докази који би требало да пруже ширу слику шта се догодило на наплатној рампи“, изјавио је Прелевић.

Он је додао да сви докази који указују о евентуалном другом возачу нису никад изведени и врло су темељно сакривени.

„Поред снимка недостаје и технички преглед ‘шкоде суперб’ након удеса, а он се свуда у Србији ради у оваквим случајевима. Недостаје не само технички преглед већ и ДНК траг да се види ко је возио, а недостаје и једна озбиљна анализа механизма настајања повреда код Бабића“, изјавио је Прелевић.

Сестра настрадале Станике Глигоријевић је по окончању рочишта истакла да суђење не може бити завршено док се пред судом не прикажу два минута снимка који недостају.

У нишком тужилаштву су раније за Инсајдер одговорили да су ЈП Путеви Србије доставили Основном јавном тужилаштву у Нишу снимак са надзорне камере на наплатној рампи Дољевац у којој је учествовало возило Коридора Србије, али да на њему недостаје део снимка у трајању од две минуте и то баш онај део који је битан за поступак. Председник Србије Александар Вучић је у једном интервјуу рекао да је он снимак видео и да је он „ужасан”.

Бета, Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар