Почетна » Родитељи VII/2 основне школе „Владислав Рибникар“ траже суспензију директорке, школског психолога и педагога

Родитељи VII/2 основне школе „Владислав Рибникар“ траже суспензију директорке, школског психолога и педагога

од Други Пишу
0 коментар

Родитељи ученика из VII/2 одељења ОШ „Владислав Рибникар“, које је претрпело највеће последице трагичне пуцњаве 3. маја, упутили су допис Министарству просвете у којем захтевају хитну суспензију директорке ове школе, школског психолога и педагога.

Они су у допису у који је Тањуг имао увид навели да захтевају „хитну и без даљег одлагања суспензију директорке ОШ ‘Владислав Рибникар’ Снежане Кнежевић до окончања истраге и утврђивање њене личне одговорности за настали трагични догађај и касније поступање према ученицима и родитељима VII/2 одељења“.

Захтевају и хитну суспензију школског психолога Лидије Максић и школског педагога Јелене Вујичић, и то до окончања истраге и утврђивање њихово личне одговорности за настали трагични догађај.

Поновили су и раније изнете захтеве: да се у потпуности и до краја изврши реконструкција трагичног догађаја и статус истраге поводом тога и о томе обавесте заинтересоване стране у складу са законом; шта ће бити са дечаком и у ком су статусу његови родитељи јер постоји велики страх да ће он бити на слободи; шта ће се и како, осим обезбеђења средстава, конкретно предузети поводом предложеног реновирања просторија школе.

Понављају и захтев да се утврди „шта је конкретно предузето или ће бити предузето поводом нашег захтева за утврђивање одговорности људи који су изнели у јавност списак са именима деце из одељења, а који је обишао цео свет, као и фотографије родитеља и деце, те да се, због таквог поступка, одговорни санкционишу у складу са законом“.

Они су затражили и „одређивање једног или мање групе лица од стране надлежних органа за непосредну комуникацију и координацију активности са родитељима VII/2  одељења због својих специфичности“.

Такође захтевају израду и усвајање посебног наставног плана и програма завршетка седмог и похађања осмог разреда за VII/2  одељење, укључујући и полагање мале матуре.

Родитељи у допису Министарству просвете траже и формирање здравствене документације ученика и родитеља који се налазе на психотерапији, а по посебном захтеву сваког од родитеља.

„На који год начин да се регулише интеграција преживелих ученика, ми, родитељи и деца VII/2 одељења, захтевамо да се сви преживели ученици нашег одељења интактно врате у свом саставу, без обзира колико буде ученика и без попуњавања ученицима из других одељења“, наводи се у допису.

Они траже „предузимање мера на откривању, евентуалном кривичном гоњењу и суђењу починиоцима који путем друштвених мрежа упућују претње деци, ради сузбијања и даље превенције оваквог вида деловања“.

Родитељи  VII/2су се оградили од јавног иступања и другог деловања председника Савета родитеља школе Игора Ђорђевића.

Родитељи су у допису навели да су „присиљени да укажу на велике пропусте и некооперативност Управе школе, а пре свега директорке Снежане Кнежевић, а делом и председника Савета родитеља Игора Ђорђевића“.

Како су навели, то се огледа у следећем: „Готово константно избегавање да се родитељи VII/2 одељења непосредно благовремено и тачно информишу шта школа и надлежни органи предузимају по овим и другим питањима, већ се те информације добијају из медија“.

Они тврде и да директорка школа избегава писану комуникацију с родитељима, „иако су родитељи постављали писаним путем – електронском поштом, одређјена питања и предлоге“.

Наводе и да се пропусти Управе школе огледају и у „непостојање јасног плана и програма рада са ученицима и родитељима, бар у временском периоду од наредних два до три дана, али зашто не и на недељном нивоу“.

Они оцењују неодговорним „јавно наступање у средствима јавног информисања председника Савета родитеља Игора Ђорђевића без одобрења Савета родитеља и сагласности родитеља VII/2одељења“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Тањуг/Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар