Почетна » У Пожаревцу ухапшена три лица због прања новца и преваре у обављању привредне делатности

У Пожаревцу ухапшена три лица због прања новца и преваре у обављању привредне делатности

од admin
0 коментар

 

Н. М. је, како се сумња, од 2017. до 2019. године, довео у заблуду и навео одговорна лица у Републичкој дирекцији за робне резерве, да му позајме 600.000 литара рафинисаног сунцокретовог уља, које је потом продавао.

Осумњичени, по истеку уговореног рока, робу није вратио и на тај начин оштетио је Републичку дирекцију за робне резерве за 63.125.067 динара.

Он се терети да је новац који је зарадио продајом уља користио за личне потребе, као и за куповину пословног простора и аутомобила.

Осумњичени Д. М. терети се да је, крајем 2018. године, од Н. М. преузео управљачка права и постао одговорно лице ПД „Вип Логистик“, а затим, иако је знао да је та фирма у блокади и неспособна за плаћање, у намери да оштети Републичку дирекцију за робне резерве, преусмеравао новац са текућег рачуна те фирме на рачуне ПД „Еуро стратеџик компани“, којим је, такође, управљао Н. М.

Осумњичени М. Р. терети се да је, од 2018. до 2021. године, закључио уговоре о зајму и примио позајмицу од Н. М., као одговорног лица привредног друштва „Еуро стратеџик компани“, у износу од 19.400.000 динара, иако је знао да тај новац потиче из криминалне делатности.

Он је потом, како се сумња, тим новцем за Н. М. купио пословни простор у Пожаревцу површине 445 метара квадратних.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Бум93

Можда ти се свиди

Оставите коментар