Почетна » САША МИРКОВИЋ УСМРТИО ПОЗНАТУ ГЛУМИЦУ У УДЕСУ НА СИТОНИЈИ!? Откривен документ који је дуго скривао од очију српске јавности, а сада се огласио и он!

САША МИРКОВИЋ УСМРТИО ПОЗНАТУ ГЛУМИЦУ У УДЕСУ НА СИТОНИЈИ!? Откривен документ који је дуго скривао од очију српске јавности, а сада се огласио и он!

од admin
0 коментар

Некадашњи председник Скупштине града Зајечара Саша Мирковић је у јуну 2011. учествовао у саобраћајној несрећи на путу Неа Мудијана на Ситонији, у којој је погинула позната грчка глумица Ефтимија Метагицину.

Како стоје ствари, Мирковић је годинама покушавао да држи овај догађај далеко од очију српске јавности, пише данашњи Ало.

Иако је учествовао у несрећи, у којој је несрећна жена смртно страдала, он никада није био осуђен на казну затвора, упркос томе што је против њега покренут кривични поступак.

Документ, до којег је дошао Ало, доказује да је Мирковић преко свог адвоката тражио да ступи у контакт с докторком, која је случајно пролазила својим колима када се догодила саобраћајна несрећа и пружила прву помоћ преминулој глумици. Мирковићев адвокат Василос Фармакис покушао је да ступи у контакт са докторком, како би она била сведок одбране Саше Мирковића на суђењу.

У писму адвоката Василоса Фармакиса, написаном у име Саше Мирковића, наводе се имена његових родитеља, као и то да је настањен у Београду. Поред тога, описано је и шта се конкретно догодило 24. јуна 2011, око 18.10 часова, на путу Неа Мудања- Ситонија.

– Смртно је страдала Ефтимија Метагицину (име оца Агелос) због саобраћајног удеса. У вези са овим удесом, у коме је учествовало возило горенаведене смртно повређене особе и моје, које сам ја лично возио, ангажовала се полиција у Полигиросу, а на место удеса пристигла су кола Хитне помоћи Агиоса Николаоса на Халкидикију. Док су стигла кола Хитне помоћи, прву помоћ повређеној особи указала је Радољубка Радосављевић, сувозач у мојим колима, лекар, хирург-гинеколог, али истовремено и други лекар-хирург, возач возила које је наишло у том тренутку, који се паркирао како би и он пружио прву помоћ, колико би то било могуће. Због моје пренапетости, нисам ни помислио да тражим и нисам ни тражио податке тог лекара-хирурга, пре него што оде с лица места. Али, његово сведочење сматра се неопходним ради истине, а ојачаће моје тврдње на кривичном суђењу које је покренуто против мене због убиства из нехата. Једина информација коју имам јесте да је горенаведени лекар хирург, да станује у Солуну и можда ради у болници „Ипократио“ – стоји у писму које је написано у Мирковићево име.

У писму се даље моли да се овај документ достави свим лекарима горенаведене специјализације, који су чланови Удружења лекара у Солуну, или на било који други начин за који буде сматран сходним, да се затражи име наведеног лекара.

Саша Мирковић: Суд није утврдио моју кривицу

– Што се овог несрећног случаја тиче он се десио у Грчкој у јуну 2011 године и ја ту немам шта да кријем. Процес је трајао пред свим судовима скоро 3 године – написао је Мирковић на Фејсбуку.

– Возило у ком се налазила жена, која је после недоласка хитне помоћи у трајању од 1х и 45 мин преминула од задобијених повреда, је пресекла дуплу пуну линију на магистралном путу код Ситоније, да би се укључила у саобраћај из супротног смера. Да је хитна помоћ стигла раније, она би вероватно преживела. После свих редовних суђења, вештачења, мерења и свега што судови у озбиљним земљама раде је утврђено да не постоји ни 0% моје кривице. Ту пресуду је потврдио и рангом виши суд у Грчкој – тврди Мирковић.

– Стицајем околности нажалост у том јуну месецу су све јавне службе штрајковале у Грчкој и хитна помоћ је због тога каснила. Са мном су била два хирурга и сви смо покушавали унесрећеној жени да помогнемо – закључио је он.

Курир.рс/Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар