Почетна » СИЛОВАО ЈЕ И УБИО КОМШИНИЦУ МАРИЈУ (8): Онда га је стигла стравична казна на ДАН СВЕТОГ ИЛИЈЕ! Девојчица би данас имала 16 година

СИЛОВАО ЈЕ И УБИО КОМШИНИЦУ МАРИЈУ (8): Онда га је стигла стравична казна на ДАН СВЕТОГ ИЛИЈЕ! Девојчица би данас имала 16 година

од admin
0 коментар

– На основу закона који је донет после убиства моје ћерке, познатом као „Маријин закон“ прошле године колико ми је познато, правоснажно је осуђено и у регистар уписано 12 педофила – каже Слободан Јовановић из Лединаца код Новог Сада чијој ћерки Марији би на Светог Илију био 16. рођендан да је мучки није силовао и убио комшија Младен Огулинац 26. јуна 2010. године.

Девојчица је у Србији постала симбол борбе против педофила, а монструм који ју је силовао и убио, умро је непуна два месеца након злочина у затвору од срчаног удара, и то баш на празник Илије громовника, када је Марија требало да прослави осми рођендан.

Марију ништа не може да врати родитељима Гордани и Слободану, и млађем брату Огњену. Отац је после њенон мучке смрти смогао снаге да алармира јавност и државне органе да усвоје закон да би се што је више могуће смањио број деце која могу доживети судбину његове ћерке.

 

На предлог Маријиног оца Слободана, 8. априла 2013. године Скупштина Републике Србије је једногласно усвојила „Маријин закон“ којим предвиђа да сви који су били осуђивани за сексуалне деликте имају обавезу да се, после одслужења казне која може бити и до 15 или 20 година, редовно јављају полицији, социјалним центрима, психијатрима и неће смети да прилазе близу школама, обдаништима, игралиштима и тамо где има деце.

– Закон као закон не може да заштити децу. Али је циљ да педофила уплаши и да зна како ће проћи оног момента када пређе границу. И да ће бити и јавно осрамоћен. Да би заштитили децу грађани треба да буду информисани, едуковани шта је педофилија – наводи Маријин отац.

Осмогодишњу Марију Јовановић је комшија, који је тада имао 52 године, у својој кући у Улици Салвовача 15 у Лединцима, најпре силовао, а потом и угушио. Огулинац је побегао, али је убрзо ухапшен у акцији новосадске полиције и Жандармерије. Огулинац је иначе већ био у затвору због сексуланих деликата, јер је 15 година пре злочина силовао једну мештанку.

У контакту са Игором Јурићем

Слободан Јовановић је у контакту и са Игором Јурићем, оцем Тијане Јурић коју је у ноћи између 26. и 27. јула 2014. године отео, силовао и зверски убио Драган Ђурић, месар из Сурчина, који је због тог злочина осуђен на максималних 40 година затвора. О иницијативи Игора Јурића да убице деце буду осуђене на доживотни затвор каже да је потребно мењати устав, јер садашњи то не дозвољава.

Курир.рс/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар