Почетна ОсталоХроника СИМОНОВИЋ ПУШТА ПИПКЕ ИЗ ЗАТВОРА Ћерка првог човека Гроцке обилази и ФОТОГРАФИШЕ ЗАПАЉЕНУ КУЋУ новинара

СИМОНОВИЋ ПУШТА ПИПКЕ ИЗ ЗАТВОРА Ћерка првог човека Гроцке обилази и ФОТОГРАФИШЕ ЗАПАЉЕНУ КУЋУ новинара

од admin
0 коментар

Наиме, како сазнајемо од извора блиских истрази овог кривичног дела, ћерка Драгољуба Симоновића виђена је неколико пута поред његове запаљене куће како је обилази и фотографише. Да се Симоновићева ћерка мота око Јовановићеве куће, потврдило је и неколико сведока, па је Друго основно тужилаштво због бојазни да ће председник општине Гроцка поновити кривично дело, али и да ће наставити са застрашивањем пошто изађе на слободу, тражило од суда да му продужи притвор. Међутим, суд је упркос овој чињеници одбио предлог тужилаштва, па је притвор Симоновићу продужио само док се не саслушају сведоци. То би значило да се Симоновић на слободи може наћи врло брзо, можда већ наредне недеље.

И сам новинар Милан Јовановић, оштећени у овом поступку, медијима је рекао да га ове околности плаше.
 
– Видим да се његова ћерка прикључила, да је она почела да фотографише моју кућу и обилази око моје куће, тако да баш не могу да се осећам безбедно… Не могу да се осећам безбедно, нити се осећам безбедно, а не знам шта ће бити када Симоновић буде изашао – рекао је новинар Милан Јовановић за телевизију Н1.
У међувремену, на слободу су пуштени Симоновићеви помагачи, који су учествовали у застрашивању и паљењу аутомобила новинара, одакле се пожар проширио на целу кућу, која је потом изгорела до темеља. Тројица помагача признала су дело које им се ставља на терет. У документу којим признају кривицу до детаља су објаснили како је до паљења куће дошло. На слободу је пуштен и полицајац В. М., који је био веза између Симоновића и пиромана, односно који је био задужен за организацију акције. Јовановић је казао да у томе не види ништа спорно.
 
– Ја не видим никаквог разлога да они и даље остају у притвору. Признали су дело, потписали изјаве у присуству адвоката да су они то учинили. Сви су у ланцу признали, сем Симоновића – рекао је Јовановић.
 
Председник општине негира кривицу
 
Симоновић је ухапшен 25. јануара, а нешто више од месец дана раније ухапшени су извршилац Александар Маринковић, организатор паљења пожара Игор Новаковић и помагачица Бојана Цветковић Шијачки. На саслушању у Тужилаштву Симоновић је негирао извршење кривичног дела за које се сумњичи, а то је „изазивање опште опасности у подстрекавању“. Он то и даље чини, иако су његови саучесници признали дело.
Б. Богосав   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар