Почетна » СИН МОНСТРУМ АНГАЖОВАО УБИЦЕ: Закољите ми оца, хоћу сву имовину!

СИН МОНСТРУМ АНГАЖОВАО УБИЦЕ: Закољите ми оца, хоћу сву имовину!

од admin
0 коментар

Нисам хтео да мог Јову убију експлозивом или да му пуцају у главу, инсистирао сам да га прекољу ножем, каже Ратомир, који је ухапшен, као и четворица плаћених убица.

НОВИ САД – Ангажовао сам људе, припремао их и платио им да убију мог оца Јову, како бих наследио 11 јутара земље, кућу и осталу имовину. Он је земљорадник и имао је пара и свега – хладнокрвно је рекао полицији Ратомир Малетин (38) из Турије, који је подстрекивао четворицу другова да му убију оца.

Муњевитом реакцијом инспектора новосадске криминалистичке полиције у среду увече у Србобрану и Врбасу је ухапшено пет особа и спречена ликвидација земљорадника Јове Малетина (68) из Турије, чије је, како се основано сумња, убиство наручио његов син!

Неколико верзија

– Ангажовао сам четири особе, тројицу из Србобрана и једног из Врбаса – Дејана О., Милана М., Мирослава Ф. и Вукмана Ф. Од почетка октобра подстрекивао сам их да га убију, исплатио им неколико хиљада евра и купио аутомобиле – причао је након хапшења несуђени оцеубица Малетин.

Како даље каже, детаљно им је објаснио на који начин да упадну у кућу његовог оца како би га усмртили, а он наследио 11 јутара земље, кућу и осталу имовину.
– У оптицају је било неколико варијанти. Они су ми предлагали да поставе експлозив под ауто који тата вози, као и пуцање пиштољем у главу, али ја сам био за варијанту да се отац прекоље – хладнокрвно је причао Ратомир.

Само захваљујући инспекторима новосадске криминалистичке полиције, који су оперативним сазнањима дошли до ових података, злочин је спречен. Они су у среду увече упали у кућу преко ограде, провалили врата и на спавању затекли Ратомира, који је скочио из кревета у доњем вешу кад их је видео. Инспектори су пронашли аудио и видео записе који садрже све детаље планираног убиства.

Свађа због наследства

– Ратомир је већ дуже време био у свађи са оцем. Нису се добро слагали и често су се спорили због имовине. Јова је чак запретио да му неће оставити ништа и зато је његов син одлучио да га убије – каже наш извор близак истрази.

Ратомиру је одређено задржавање до 48 сати због постојања основа сумње да је учинио кривично дело подстрекивања на тешко убиство, након чега ће у законском року бити приведен у Више јавно тужилаштво у Сомбору.

Против четворице мушкараца које је Ратомир подстрекивао биће поднета кривична пријава због сумње да су починили кривично дело непријављивања припремања кривичног дела.

Оцеубица
ПАКЛЕНИ ПЛАН

Ратомир у октобру ангажовао четворицу да му убију оца
Платио им неколико хиљада евра и дао аутомобиле
Све време их подстрекивао
Причао о кретању оца и његовим навикама
Наредио им да га закољу
Мештани у шоку
РАТОМИР ЈЕ ПРЕКЕ НАРАВИ

Мештани Турије јуче су били у шоку након сазнања да је комшија Ратомир Малетин ухапшен јер је планирао да убије оца. Ратомира и Јову описују као чудне људе и кажу да њих двојица и нису баш у најбољим односима.
– Јова живи сам у кући откако му је преминула жена, а Ратомир са женом и двоје деце живи у кући преко пута очеве коју је наследио од бабе. Нисам никада чуо жучне свађе из њихових кућа, али сам чуо да нису у добрим односима. Ратомира бије глас да је проблематичан и прек и с многим комшијама је био у сукобу. Знао је да узоре и туђе њиве, с једним комшијом је имао проблема због олука – каже један мештанин Турије.

Извор: Курир

Можда ти се свиди

Оставите коментар