Почетна » СКИДАО НОВАЦ СА КАРТИЦЕ УНИВЕРЗИТЕТСКОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ: Ухапшен Синиша Јаснић! Оштетио савез за више од 13 милиона динара?

СКИДАО НОВАЦ СА КАРТИЦЕ УНИВЕРЗИТЕТСКОГ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ: Ухапшен Синиша Јаснић! Оштетио савез за више од 13 милиона динара?

од admin
0 коментар

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду ухапсили су одговорно лице Универзитетског спортског савеза Србије Синиша Јаснић (1965) због постојања основа сумње да је проневерио новац те организације и тиме је оштетио за више од 13 милиона динара.

Сумња се да је Јаснић, као лице овлашћено за располагање финансијским средствима на рачунима Универзитетског спортског савеза Србије, од маја 2013. до децембра 2017. године самоиницијативно користио бизнис картице удружења за плаћање рачуна путем пост терминала и подизање готовине са банкомата“, саопштио је МУП.

Како је МУП саопштио, Јаснић се терети да је тако прибављени новац користио за своје потребе и да супротно Закону о рачуноводству, те износе није у потпуности правдао рачунима, нити је о томе обавештавао Скупштину Универзитетског спортског савеза Србије.

„На основу извода из бизнис платних картица и прокњижених рачуна у рачуноводству Спортског савеза Србије утврђено је да непокривени трошак износи 13.187.359 динара, за колико је, како се сумња, С.Ј. оштетио Универзитетски спортски савез Србије“, саопштио је МУП.

Због постојања основа сумње да је починио кривично дело проневера осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.

Курир.рс/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар