Почетна » СМРТ МИЛИЦЕ КОСТИЋ (18) ИЗ КРУШЕВЦА: Одборник СНС покушао да је силује, убила се да сачува част!

СМРТ МИЛИЦЕ КОСТИЋ (18) ИЗ КРУШЕВЦА: Одборник СНС покушао да је силује, убила се да сачува част!

од admin
0 коментар

Томислав Николић, члан СНС и члан Савета МЗ Лазарица у Крушевцу, један је од петорице насилника који су покушали да силују Милицу Костић (18), која се пре 41 годину убила скоком са 11. спрата како би сачувала своју част.

У сећање на настрадалу девојку, познати певач Здравко Чолић посветио јој је песму „Она спава“.

Робијао девет година

Томислав Николић није желео да коментарише стравичан догађај.
– Члан сам СНС од оснивања и не желим да се враћам у време од пре четири деценије. Зашто вас то занима, сада имам своју породицу. Зашто ме узнемиравате, зашто ме враћате 41 годину уназад?! Радим у водоводу и три године сам пред пензију. Молим вас, пустите ме – рекао је за Курир Николић, који је, према наводима сајта Телепромптер, робијао девет и по година због стравичног догађаја у стану вишеспратнице у Крушевцу.

Милица је била ученица Средње медицинске школе у Крушевцу. Међутим, један од насилника искористио је њену наивност и 2. септембра 1974. на превару је одвео до стана на 11. спрату како би она наводно позвала његову девојку јер су јој родитељи строги.
– Добродушна девојка је пристала. Није ни слутила шта јој се спрема и да младићи намеравају да је силују и да је у стану чекају и његови другари – наводе медији.

Младић је тад Милици саопштио шта су испланирали он и његови другови и рекао јој да се скине. Она је то одбила и рекла му да је пусти.
– Покушао је да је скине, а она се бранила! Плакала је и молила га да је пусте. Један од насилника сажалио се кад је чуо да је Милица невина, рекао је: „Невина је, нећу да је дирам.“ Покушао је да наговори пријатеље да је пусте, али га нису послушали – стоји на сајту посвећеном настрадалој девојци.

Бацила се кроз прозор

Костићева се на све начине бранила и борила се као лавица да је нападачи не силују, али они нису одустајали од те намере.
– На тренутак су изашли из собе и залупили вратима како би се договорили шта ће даље да раде са Милицом. Она је то искористила, није имала други излаз, осим кроз прозор. Хтела је да сачува и одбрани своју част. Бацила се кроз прозор са 11. спрата. Након пада и даље је била жива, али је касније преминула од тешких повреда – наводи се на сајту.

Министар Гашић
ПОШТЕНО ЈЕ ОДСЛУЖИО КАЗНУ

Министар одбране Братислав Гашић на конференцији за штампу, која је одржана 24. децембра 2013. у време док је био градоначелник Крушевца, на питање да ли зна да је кандидат СНС Томислав Николић бивши робијаш, рекао је: „Он је поштено одслужио своју казну. Он сада има иста права као и остали грађани“.

Последње речи
СКОЧИЛА САМ И САЧУВАЛА ЧАСТ

– Инспектор: Да ли си сама скочила или те је неко гурнуо?
– Милица: Ја сам сама скочила кроз прозор.
– Зашто?
– Нисам више могла да издржим. Једино сам на тај начин могла да сачувам своју част.

Милица је пала у кому, из које се није пробудила.

 

(kurir)

Можда ти се свиди

Оставите коментар