Почетна » СМРТ ОД СТРУЈНОГ УДАРА Погинуо електричар у руднику Колубара

СМРТ ОД СТРУЈНОГ УДАРА Погинуо електричар у руднику Колубара

од admin
0 коментар

Тридесетогодишњи радник Никола Гајић погинуо је јутрос на коповима у руднику Колубара, када је приликом извођења радова на високонапонском каблу дошло до струјног удара, сазнаје Блиц.

Електропривреда Србије (ЕПС) потврдила је смрт радника у Рударском басену (РБ) Колубара. Наводи се да је Гајић погинуо јутрос око 3.30 на површинском копу Поље „Д“.

Пословођа система Горан Јовановић за „Блиц“ је рекао да су сви запослени у „Колубари“ у шоку.

„Никола је код нас радио десетак година. Био је добар као хлеб, породичан човек, хонорарно је радио као конобар да би прехранио породицу. Био је један од најбољих електричара које смо имали“, каже Јовановић.

Како се наводи, Гајић је погинуо од струјног удара, обавлјајући редовне електро послове уз поштовање свих радних процеса, на Првом А БТО систему тог углјенокопа.

„Седео је са нама стално, био је насмејан, позитиван, волео је да помогне, разуме се у посао. Дружили смо се и приватно. Сви смо у шоку“, за „Блиц“ је рекла Маја Бабић, колегиница преминулог.

У МУП-у кажу да је до несреће дошло у насељу Јунковац. Гајић је од задобијених повреда преминуо у Дому здравља Лазаревац.

Додаје се да је о несрећи обавештена полиција и рударска инспекција, и наглашава да су екипе на терену и да је увиђај у току.

Д.Радисављевић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

two + twelve =