Почетна » Шок одбране Марка Миљковића: Тврди да је мушкарац ког је државни врх представио као жртву жив и да живи у Швајцарској

Шок одбране Марка Миљковића: Тврди да је мушкарац ког је државни врх представио као жртву жив и да живи у Швајцарској

од Други Пишу
0 коментар

Марко Миљковић, један од вођа криминалне групе која се терети за низ ликвидација и којој се тренутно суди пред Специјалним судом у Београду, током изношења одбране, тврдио је да је једна особа са слика коју је државни врх представио као њихову жртву на конференцији, жива и да се налази у Швајцарској.

„Мушкарац са слике је жив, јавио се нашем адвокату из Швајцарске“, рекао је Миљковић.

Он се потом осврнуо на кућу у Ритопеку у којој је полиција, три месеца од пада криминалног клана, пронашла тајну собу са индустријском машином за млевење меса у којој су, према наводима Тужилаштва за организовани криминал, мучили жртве.

„Шта је спречавало полицију да раније пронађе? Шта су радили три месеца, они су једини били у тој кући?! Три месеца им је требало да скину једну плочицу и пронађу ту собу“, рекао је Миљковић, додавши да је машина накнадно донесена, као и оружје.

Говорећи о убиствима за која се терети истакао је да је од преседника суда тражио да му ставе на терет сва убиства, а не само нека.

„Кренућу сада са убиствима, Александар Глигоријевић, за њега се ја не теретим, али сам тражио да ме оптуже и за то, за све за шта су дали новинарима. Једва сам се изборио судија да ме оптуже за ових шест убистава. Ја не кажем да сам крв, желим да докажем да сам невин. Пише у оптужници да је хтео да се свети неким снајпером, и да смо га убили. Како је дошло до убиства, ако је дошло. Треба да имамо доказ, обдукциони записник, како да знамо да је мртав. Има као неки ДНК траг, ево питам вас, да ли ДНК може да докаже како је дошло до смрти“, рекао је Миљковић.

Подсетимо, Миљковић је претходно у својој одбрани навео да је министра полиције Александра Вулина упознао у београдском клубу „Готик“.

„Нисам нигде нашао у оптужници на који начин смо се организовали. Ја нисам нигде видео с којом смо се намером удружили. Нисам нигде видео како смо ми писмено или усмено разговарали, ја се држим само законитих доказа, не ових са Скаја. Када смо били на слободи, почеле су приче о сеченим главама и играњем фудбала… Ми се нисмо осећали прозваним, нормално живели“, рекао је Миљковић.

Потом се осврнуо на адвоката Светозора Вујачића, који га је, како тврди, повезао с министром полиције Александром Вулином.

Beograd, 8.10.2022. – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic obraca se javnosti iz Palate Srbija u Novom Beogradu. (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

„Светозар Вујачић је мој рођак. Он је то признао, он ме је упознао са Вулином 2019. године у бекстејџу у клубу Готику. Тада креће наша сарадња. Он ми је предложио два предлога, да му нађем штек кућу за њихове потребе. Ја сам питао које потребе, он је рекао „па..““, рекао је Миљковић.

Изјавио је да се након састанка с Вулином видео и с председником Србије, Александром Вучићем.

„Ја сам се видео с Вучићем у Улици Живка Давидовића, код његове пријатељице Катарине Шишмановић. Питао сам га да ли је упознат с предлозима које је имао Вулин, он је рекао да је Вулин његова десна рука и да је упознат са свим“, рекао је Миљковић.

Изјавио је да и је Вулину показао неколико кућа, две на обали Дунави и једну у Ритопеку.

„Нису му се свиделе на обали Дунава, а у Ритопеку му је сметало то што није асфалтиран пут. То су потом асфалтирали, и то није радила Гроцка, која је надлежна за ту територију, већ Београд. То вам говори довољно“, рекао је Миљковићу.

О председнику Вишег суда

Миљковић се том одбране осврнуо и на председника Вишег суда Александра Степановића.

„Мени је Вулин лета 2019. тражио да Микса (Милован Тадић) организује своју девојку Тијану Максимовић за Степановића. Ту је Вулин хтео да га сниме и уцењују, јер није хтео да слуша. Ја то нисам хтео да урадим“, рекао је Миљковић.

Тања Миловановић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар