Почетна ОсталоХроника ШОК У СУДНИЦИ Ђурић се прави да је луд да би био ослобођен за убиство мале Тијане

ШОК У СУДНИЦИ Ђурић се прави да је луд да би био ослобођен за убиство мале Тијане

од admin
0 коментар

Драган Ђурић (34), убица Тијане Јурић (15), рекао је јуче на суђењу да није добро, да дрхти, не памти ништа, узима лекове, да зна само зашто је пред судијом и да му је жао.

На захтев Виктора Гостиљца, адвоката Ђурића, веће Вишег суда у Суботици прекинуло је јуче главни претрес и одредило ново психијатријско вештачење да би се утврдила његова способност праћења процеса.

Убица је после обраћања судије Гордане Којић и читања оптужнице, која га терети за тешко убиство и покушај силовања, рекао да је разумео оптужницу, али да не жели да се изјасни, већ да ће се бранити ћутањем.

Ђурић, који је у судницу доведен уз јако обезбеђење, је до сада три пута испитиван, два пута у полицији и једном у Вишем јавном тужилаштву, а његов бранилац тражио је издвајање два записника јер је оценио да оптуженом пре давања исказа нису прочитана права. Тужилаштво је за сведока предложило Драгана Милеуснића, адвоката, који је Ђурићу после хапшења додељен по службеној дужности. Милеуснић је рекао да је оптужени био поучен правима и да му их је и лично саопштио.

Адвокат Гостиљац је тада рекао да му је Ђурић потврдио да човек који даје изјаву није Милеуснић, због чега су тражили да се претрес прекине и да се Ђурић, иначе месар из Сурчина, пошаље на ново вештачење.

– Пре два дана није ни мене препознао и рекао ми је да су га посетили мајка и ујак, што није тачно, а и не сећа се претходног суђења. Успорен је и дезоријентисан – рекао је Гостиљац.

Младенка Гајић Манојловић, заменица вишег тужиоца, и Миро Оровић, адвокат Игора
Јурића, успротивили су се предлогу одбране јер је психијатријско вештачење већ рађено и према њему Ђурић нема ниједно душевно обољење. Ипак, судија је уважила предлог Гостиљца и одредила да се вештачење уради у Специјалној затворској болници у Београду, због чега је суђење одложено до даљег.

– Може деловати да оптужени није способан да прати суђење, али вештаци су већ констатовали процесну способност и потврдили да нема душевних болести, већ да је ниског капацитета интелигенције. Очекујем да ће то утврдити. Ако се утврди да је трајно неспособан да прати суђење, процеса више не би ни било, оптужница би била одбачена – каже Миро Оровић, адвокат породице Јурић.

Отац: Бесан сам и огорчен

– Дубоко сам потресен, разочаран, огорчен и јако бесан. Ово је нешто најниже што је адвокат оптуженог могао да уради. Десило се оно чега сам се и бојао, мислим да адвокат покушава да одуговлачи случај који је више него чист. За оптуженог мислим да је глуп, а не душевно болестан. Његов адвокат се сада хвата за јефтине трикове, због чега ме душа боли. Због чега праве циркус и шпанску серију од овог суђења? – пита се кроз сузе Игор Јурић, отац убијене Тијане.

Биљана Вучковић     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар