Почетна » СРЦЕ ДА ПРЕПУКНЕ Очајна мајка: Ђаво ми уби сина, остави ми петоро сирочади!

СРЦЕ ДА ПРЕПУКНЕ Очајна мајка: Ђаво ми уби сина, остави ми петоро сирочади!

од admin
0 коментар

Куку мени, какво се чудо створи. Уби ми ђаво сина на правди бога. Шта ћу ја кукавна са петоро сирочади – нарицала је јуче на прагу породичне куће у засеоку Никићи несрећна мајка Ракила Николић.

Бахати возач Петар Симоновић (39), звани Пера Билдер, изазвао је саобраћајну несрећу у којој је Ракилин син Василије Николић погинуо, а снаја Мила тешко повређена.

Удес се догодио прекјуче на путу Крушевац-Краљево код села Осаоница. На Николићев „опел кадет“, прешавши на леву страну при претицању камиона, налетео је БМW којим је управљао Трстеничанин Петар Симоновић. Василијева супруга Мила пребачена је на одељење неурохирургије у нишки Клинички центар.

Изломљен

– Био је то страховит судар. „Кадету“ је испао мотор, хладњак, седишта су на гомили, као да је воз прешао преко њега. Вастрогасци су Николиће вадили два сата из потпуно уништеног аутомобила. Мом брату Василију поломљена је свака кошчица на телу. Обдуцент ми је објаснио да је имао фрактуру лобање, сломљен врат, пробијен грудни кош, поломљене руке и ноге. У директном судару он је практично самлевен. Надамо се да ће снаха преживети – каже Василијев старији брат Никола Николић.

Василије и Мила гајили су петоро деце, све једно другом до увета. Најмлађи Марко рођен је пре десетак дана. Најстарија ћерка има 24.

Некад срећни… Настрадали Василије са породицом

Омиљен међу комшијама

Живело се као у сваком селу, у идили, али се и мукотрпно радило. Василије је био запослен у ЕПС у служби обезбеђења. Дежурао је ноћу, а преко дана с Милом радио на њиви. Често је комшијама оправљао белу технику.
– Брат је ономад био код мене на слави с мајком и децом. Мила је још била у болници после порођаја, али он се јако веселио том догађају и планирао је крштење новорођеног сина Марка. Није слутио да ће га задесити зла коб надомак куће – додаје брат Никола.

Мила и Василије су пре удеса отишли у куповину у Трстеник.
– Отац и мајка су кренули да набаве потрепштине за одевање и исхрану малог Марка. Договор је био да ја пођем са оцем, али је мајка одлучила да останем с децом. Још не могу да схватим да оца нема, а не знам ни шта ће бити с мајком – јадикује 17-годишњи син Ненад помажући пријатељима и рођацима у сређивању дворишта пред сахрану.

Сахрана настрадалог Василија заказана је за данас у 13 сати у родном селу.

Остао без брата… Никола Николић испред куће туге

Изгубила памћење
МИЛА СЕ НЕ СЕЋА СУДАРА

Непосредно после удеса, кад су је ватрогасци извукли из аутомобила, Мила је, иако у шоку, питала – где ми је беба. Кад је дошла свести у нишкој болници, прво је упитала да ли је Василије однео млеко за бебу, а потом је поново утонула у сан. Лекари кажу да се Мила не сећа удеса нити зашто је у болници.

Према извештајима лекара, Мила није животно угрожена. Има огуљотине и огреботине по телу, рукама и ногама и било је излива крви у глави, па је под будном опсервацијом лекарске екипе нишке неурохирургије. Урађен је скенер и ултразвук и њено тренутно стање је стабилно.

Петар Симоновић звани Пера Билдер
ВИНОВНИК НЕСРЕЋЕ У ПРИТВОРУ

Возач БМW Петар Симоновић (39) по налогу тужиоца приведен је и задржан у притвору.
– Надамо се да ће правда бити задовољена, али тај човек се до сада увек извлачио. Већ је имао удес у којем је погинула девојка. Прича се да је он возио, а кад се десила несрећа, њу је пребацио на седиште возача. У Трстенику је познат као жесток момак са асфалта, по давању новца на зајам и још много чему, а никад није ухапшен. Недавно се потукао са једним Швајцарцем. Полиција га се плаши па није ни интервенисала. Кад је швајцарска амбасада позвала полицију у Трстенику, сазнало се да није ни опоменут нити је случај евидентиран. Хапшен је у време „Сабље“ као блиски сарадник „земунског клана“.

 

Драган Илић,Курир -Фото: Приватна архива

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар