Почетна » СРПСКИ ПРЕВАРАНТ НАДМАШИО ДИКАПРИЈА Лажни Вучићев саветник некад био и лажни припадник БИА, али и ЛАЖНИ ДОКТОР

СРПСКИ ПРЕВАРАНТ НАДМАШИО ДИКАПРИЈА Лажни Вучићев саветник некад био и лажни припадник БИА, али и ЛАЖНИ ДОКТОР

од admin
0 коментар

Кад би чуо причу у Звонку Цветковићу (62), Крагујевчанину који је насамарио пола Ниша, режисер Стивен Спилберг засукао би рукаве и спремио се да сними наставак трилера „Ухвати ме ако можеш“.

Баш као и главни глумац у филму, Леонардо Дикаприо, Звонко Цветковић, варао је грађане глумећи да је све што треба – радник БИА, саветник у кабинету Александра Вучића, па чак и лекар.

„Лажни саветник Александра Вучића“ ухапшен је у Крагујевцу због тога што је од новембра 2015. до октобра 2016. године, представљајући као Мирослав Миленковић, саветник у кабинету председника Владе Србије, од двоје оштећених узео новац како би им, наводно, за узврат учинио неке услуге. Преварант, добро познат полицији, хапшен је и раније, а надимак му је био „доктор“, а његова прича је толико необична да би о њој могао да се сними филм.

Zvonko Cvetković

Звонко Цветковић

Пре три године, Звонко Цветковић је ухапшен зато што је почино преваре представљајући се као радник БИА, и тако обећавао наивним људима да ће их запослити у Клиничком центру. Узимао је од њих од 3.000 до 7.000 евра.

Колико је био вешт у свом наступу, говори и то да је откривено да је чак успео и да запосли једну медицинску сестру. А колики је стваран број преварених у периоду од 2009. до 2012. године, не зна се.

– Позвао је телефоном директора, и представио се као радник БИА. Уљудно је замолио да прими на разговор медицинску сестру која тражи посао. Овај је то и учинио, и жену запослио одмах, у најкраћем року.

Када је полиција ухапсила Звонка Цветковића, и пошла трагом људи од којих је узео паре, дошло се и до КЦ, и до сестре која је већ увелико радила. Како каже поуздан извор „Блица“, та сестра се показала као изузетан радник и професионалац, па је на захтев лекара остала да ради где је и била.

Радио и као прави лекар, разоткривен кад је требало да изведе операцију

Звонко Цветковић је због превара лежао у затвору, а са првом женом има двоје деце. Пре више од 30 година је неколико месеци радио, кажу људи који га добро познају, и као лекар, у Дому здравља у Пожаревцу. Људе је лечио, прегледао, преписивао лекове. Од његове медицине нико није страдао, али је откривен, наводно, када је остао сам и када је требао да изведе мањи хируршки захват.

Тако је и разоткривен.

Иначе, торбу са медицинском опремом је, како је сам причао, добио од удовице познатог лекара који је некада радио у Либији. Отишао је код ње у Београд, испричао јој је како су били добри пријатељи, и она му је као знак пажње дала лекарску торбу.

Лажни доктор је на насељу Пивара направио лепу кућу, мада се у међувремену бавио и приватним бизнисом.

„Таквог човека нисмо видели ни у филмовима“

Инспектори полиције, који га памте и који су га саслушавали, тврде да „таквог човека нису видели ни у филмовима“, јер су и сами често били у дилеми да ли да поверују у његове приче или не.

Док је ординирао као „доктор“, преварант се представљао као професор др Попов. Био је елегантно обучен, речит и интелигентан, знао је речима да убеди жртве да је оно што прича истина.

– Постоје основи сумње да је, лажно се представљајући као саветник у кабинету премијера, под именом Мирослав Миленковић, од оштећене из Ниша тражио и узео 30.000 евра како би, посредовао у спречавању наводно политички мотивисаног хапшења – саопштено је из МУП-а.

Возила под ротацијом и изговор: „Не могу да причам, ево ме са Вучићем…“

Најновије преваре осумњиченог Цветковића догађале су се током последњих годину дана.

Он се сумњичи и да је од другог оштећеног, лажно се представљајићи и обећавајући запослење у Народној банци Србије, тражио и узео око 350.000 динара.

Приликом сусрета са оштећенима користио је аутомобил „ситроен Ц5“, црне боје, са затамњеним стаклима, на коме је повремено постављао кровно плаво ротационо светло, као и трептаче које користе службена возила.

Када није био у близини оштећених, осумњичени им је говорио да се налази тамо где се у том тренутку налазио и председник Владе Србије.

Своје жртве је овај познати преварант проналазио у Нишу, а ухапшен је у Крагујевцу.

Небојша Радишић      Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

15 − 6 =